PalestinaReizen en vakantie in de Palestijnse Gebieden

Kerngegevens

– Oppervlakte: 6020 vierkante kilometer (iets groter dan Gelderland);
– Inwoneraantal: 4.332.801 (2012);
– Bevolkingsdichtheid: 720 inwoners per vierkante kilometer;
– Staatsvorm: Republiek;
– Hoofdstad: Gaza/Ramallah;
– Talen: Arabisch;
– Munteenheid: Jordaanse Dinar (JOD), Egyptische Pond (EGP);
– Gemiddeld jaarinkomen: $1924 (West Bank), $876 (Gaza) (2012).

Informatie over visum Palestijnse Gebieden

Reizen en vakantie in de Palestijnse GebiedenStaatsburgers uit Nederland en België hebben geen visum nodig voor een vakantie in de Palestijnse Gebieden. Wel dien je in het bezit te zijn van een paspoort dat na vertrek uit het land nog minstens 6 maanden geldig is.

Voor een bezoek aan de Palestijnse Gebieden gelden dezelfde regels als voor Israël. Zonder visum kun je maximaal 3 maanden in de gebieden verblijven. Bij aankomst in Palestina vanuit Israël zullen zowel de Israëlische autoriteiten als de Palestijnse autoriteiten je paspoort bekijken.

Voor informatie over een langer verblijf of het aanvragen van een werkvergunning kun je terecht bij de Vertegenwoordiging van Palestina in Nederland. Omdat de Palestijnse Gebieden niet algemeen als staat worden erkend, heeft Palestina geen ambassade in Nederland.

Communicatie in de Palestijnse Gebieden

Internationaal toegangsnummer: +970.
Let op: 970 is het nummer dat officieel aan de Palestijnse Gebieden is toegekend. Het is echter vooral te gebruiken als je vanuit Arabische landen naar Palestina belt. Omdat de Palestijnse Gebieden nog afhankelijk zijn van het telefoonsysteem in Israël, kun je in de meeste gevallen beter het Israëlische toegangsnummer gebruiken: +972.

Alarmnummer ambulance: 101.
Alarmnummer politie: 100.
Alarmnummer brandweer: 102.

Tijdsverschil met de Palestijnse Gebieden

In de Palestijnse Gebieden is het 1 uur later dan in Nederland. Tussen de laatste vrijdag en zondag in maart is het in de Palestijnse Gebieden 2 uur later dan in Nederland. Tussen de laatste vrijdag in september en de laatste zondag in oktober is er geen tijdsverschil tussen Nederland en Palestina.

Elektriciteit in de Palestijnse Gebieden

De elektriciteit in de Palestijnse Gebieden is 220-240 volt, met een frequentie van 50 Hertz. De gebieden gebruiken Israëlische stopcontacten die geschikt zijn voor stekkers met drie ronde pinnen, dus het is raadzaam een wereldstekker mee te nemen.

Share Button