Overnachten en hotels in Palestina

Om te overnachten in Palestina ben je vooral aangewezen op de Westelijke Jordaanoever. Daar heb je een ruime keuze aan hotels en guesthouses. Hotels zijn er in alle prijsklassen, variërend van 1 ster (low budget) tot 5 sterren (luxe). De meeste hotels vind je in de steden Nablus, Ramallah, Bethlehem, Jericho en Nebron op de Westelijke Jordaanoever.

Ook in Oost-Jeruzalem (dat door Israël wordt gecontroleerd) is accommodatie te vinden die door Palestijnen wordt gerund. In de Gazastrook is veel minder accommodatie beschikbaar. Er is een handvol hotels in Gaza-Stad, waaronder het Grand Palace Hotel (www.grandpalace.ps) en het Almat’haf Hotel (www.almathaf.ps). Deze twee hotels hebben goede recensies van reizigers op internet.

Voor een tweepersoonskamer in een hotel ben je minstens tussen de € 30 en € 40 kwijt. Let er op dat de prijzen van hotels flink hoger zijn rond Kerstmis en Pasen, wanneer veel christenen naar Palestina reizen. Zo trekt Bethlehem duizenden bezoekers die de middernachtmis willen bijwonen. Buiten de christelijke feestdagen liggen de prijzen lager.

Een groot deel van de hotels is aangesloten bij The Arab Hotel Association, een organisatie die de belangen van Palestijnse hoteliers behartigt. Op de website vind je een overzicht van hotels in Palestina: www.palestinehotels.com

Goedkoop overnachten in Palestina

Je kunt goedkoop overnachten in hostels of in een appartement dat je huurt via Airbnb. Voor soloreizigers is een hostel de goedkoopste optie. In hostels en guesthouses verblijven vooral backpackers, groepen en pelgrims. Een populaire plek in Ramallah is het Area D Hostel (www.ramallahhostel.com), opgericht door een voormalige Zwitserse backpacker.

Voor een kennismaking met de leefstijl en cultuur van de Palestijnen kun je kiezen voor een homestay, waarbij je een kamer huurt bij een familie thuis. Je kunt hier overnachten vanaf € 10. Voor de beschikbare accommodatie kun je kijken op www.homestay.com

Beste, beroemde en bijzondere hotels in Palestina

De Palestijnse gebieden hebben enkele beroemde, bijzondere en beste hotels die we niet onvermeld willen laten. Deze hotels hebben een bijzondere geschiedenis, bevinden zich op een speciale locatie of hebben goede recensies van reizigers gekregen op internet. Hieronder een selectie van deze hotels.

The Walled Off Hotel, Bethlehem

The Walled Off Hotel opende in maart 2017 in Bethlehem en werd meteen een van de bekendste slaapplekken in Palestina. Het is ontworpen door de beroemde Britse straatkunstenaar Banksy, die daarmee uiteraard de controverse wilde opzoeken. Het hotel in de bezette Westelijke Jordaanoever staat enkele meters tegenover de omstreden muur die Israël scheidt van Palestina, en is 500 meter verwijderd van een controlepost naar Jeruzalem.

Het hotel heeft negen kamers en een presidentiële suite, die volledig is uitgerust met alles wat ‘een corrupt staatshoofd’ nodig zou hebben. Dat varieert van een bad voor vier personen en een dakterras tot een bibliotheek en ‘watertank die met kogels is doorzeefd’. De goedkoopste en eenvoudigste hotelkamer voor $ 30 per nacht is uitgerust met oordopjes en restanten uit een Israëlische militaire kazerne, zoals stapelbedden. Er is ook een cadeauwinkel waar je werken kunt kopen van de ongrijpbare kunstenaar. Website: www.walledoffhotel.com

Voor het laatst bijgewerkt op 10 oktober 2018. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over hotels en overnachten in Palestina, kun je dat laten weten via het contactformulier. Foto’s © Bethlehem Hotel; Flickr.com/subherwal.

ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam