autohuur Canada

CN Tower, Toronto, Canada

De beste bezienswaardigheden in Toronto

CN Tower in Toronto, CanadaDe gigantische CN Tower aan de rand van Lake Ontario is het meest iconische symbool van Toronto. Met een hoogte van 351 meter is het een van de hoogste torens ter wereld. De enorme betonnen ‘naald’ werd geopend in 1976 als telecommunicatietoren. Met alle antennes erbij is de CN Tower liefst 553,33 meter hoog. Zestien Canadese televisie- en radiostations zijn ervan afhankelijk. Volgens de oorspronkelijke plannen zouden er liefst drie torens naast elkaar komen te staan.

Bezoekers zonder hoogtevrees kunnen met een glazen lift naar de hoofdsectie op de 114e verdieping, waar je door een angstaanjagende glazen vloer liefst 342 meter naar beneden kunt staren. Vlak daarboven is een ronddraaiend restaurant, waar je op 351 meter met iets minder zenuwen van het uitzicht kunt genieten. De bijbehorende ‘wijnkelder’ met 9000 flessen is de hoogste ter wereld. Op een heldere dag kun je liefst 120 kilometer ver kijken. Met een andere lift kun je naar de SkyPod, nog eens 33 verdiepingen omhoog. De CN Tower in Toronto is tot laat in de avond geopend. Adres: 301 Front St W, Toronto. De entree is aan Bremner Blvd. Metrostation: Union Station. Website: www.cntower.ca

Close-up van CN Tower in Toronto

Voor het laatst bijgewerkt op 23 augustus 2016. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over de CN Tower in Toronto, Canada, dan kun je dat laten weten via het contactformulier.

Foto's © depositphotos.com/rabbit75_dep; Pixabay.
ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam