autohuur Canada

Vakantie in Vancouver, Canada

Tips voor een vakantie in Vancouver

Vancouver vakantieEen vakantie in Vancouver beleef je in de Parel van de Stille Oceaan. De metropool aan de westkust van Canada is een van de meest leefbare steden ter wereld met een unieke en onvergelijkbare ligging, met de zee aan de ene kant en de vaak besneeuwde bergtoppen van de Coast Mountains aan de andere kant. Het ene moment bivakkeer je tussen de wolkenkrabbers in het centrum en het volgende moment wandel je in de wildernis. Vancouver is bevoorrecht met een rijke geschiedenis, goed eten, goede muziek en een goede kwaliteit van leven. Het is niet voor niets dat veel reizigers best in de stad zouden willen wonen, nadat ze er op vakantie zijn geweest.

Vancouver is liberaal, divers, beschaafd en wordt omgeven door een spectaculaire natuurlijke schoonheid. De talrijke openbare parken, bergen en wateren in en rond de stad maken het een uitstekende uitvalsbasis voor liefhebbers van het buitenleven. In de directe omgeving kun je wandelen, skiën, kajakken, fietsen, varen, raften en nog veel meer. Sportfanaten kunnen op dezelfde dag op hun ski’s van de hellingen suizen als zeilen in de English Bay. Maar vergeet je niet onder te dompelen in de multiculturele vitaliteit en kosmopolitische flair van het urbane centrum, met zijn door chef-koks geleide visrestaurants, stijlvolle 21e eeuwse architectuur, sapbarretjes, koffietentjes, hippe galeries en levendige Aziatische foodscene.

Chinatown VancouverVancouver heeft na New York en San Francisco de grootste Chinatown van Noord-Amerika, waardoor de stad ook wel Hongcouver wordt genoemd. Maar behalve vele Chinezen hebben ook Japanners, Filipino’s, Indiërs en andere Aziaten zich gesetteld in de derde grootste stad van Canada. Het geeft Vancouver een internationale sfeer en heeft er ongetwijfeld aan bijgedragen dat de stad zowel de Olympische Winterspelen (in 2010) als de Wereldexpo (in 1986) mocht organiseren.

Ontdek tijdens je vakantie de verschillende buurten van Vancouver, zoals Gastown. Het is de oudste wijk van de stad, de thuisbasis van grote historische gebouwen en modewinkels. Kitsilano is een happening gebied aan de westkant, bekend van het jonge en stijlvolle publiek dat afkomt op de biologische restaurants en het populaire strand, het Kits Beach. Voor een bloeiend nachtleven moet je naar Yaletown, ooit een district met vervallen pakhuizen die is getransformeerd tot één van meest chique buurten van de stad, met lofts, terrasjes, leuke restaurants, unieke winkels, en lommerrijke parken. Je kunt makkelijk enkele dagen vakantie vieren in Vancouver, waarvoor de zomer de beste tijd is. Want ook al heeft Vancouver het meest milde klimaat van alle steden in Canada, de winters kunnen best grijs en regenachtig zijn.

Bezienswaardigheden in Vancouver

Vancouver bezienswaardigheden
Vancouver kent eindeloze mogelijkheden voor activiteiten en het bezoeken van bezienswaardigheden en attracties. De stad heeft toonaangevende musea, maar ook de eerste authentieke Chinese tuin buiten China. Op korte afstand van het centrum vind je bergen, de oceaan, een regenwoud, parken en stranden. ► Lees hier meer over de bezienswaardigheden in Vancouver

Overnachten in Vancouver

Vancouver overnachtenVancouver heeft vele mogelijkheden om te overnachten. Er zijn meer dan honderd hotels, appartementen, hostels en bed & breakfasts. Vancouver is na Toronto de duurste stad van Canada, dus overnachten is relatief duur. Toch zijn de hotels goedkoper dan in Noord-Amerikaanse steden als New York en Los Angeles. Lees hier meer over overnachten in Vancouver


Meer informatie over een vakantie in Vancouver vind je op de website van Tourism Vancouver: www.tourismvancouver.com

Voor het laatst bijgewerkt op 11 oktober 2016. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over een vakantie in Vancouver, Canada, dan kun je dat laten weten via het contactformulier.

Foto's © Pixabay; Flickr.com/threefishsleeping.
ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam