autohuur Canada

Overnachten en hotels in Vancouver, Canada

Overnachten in Vancouver
Shangri-La Hotel, Vancouver

Vancouver heeft vele mogelijkheden om te overnachten. Er zijn meer dan honderd hotels, appartementen, hostels en bed & breakfasts in de stad aan de westkust van Canada. Vancouver is na Toronto de duurste stad van Canada, dus overnachten is relatief duur. Toch zijn de hotels goedkoper dan in Noord-Amerikaanse steden als New York en Los Angeles. Een 5-sterren hotel begint vanaf C$ 400 per nacht. De gemiddelde prijs van een kamer in een 3-sterren hotel ligt tussen C$ 180 en $ 250 per nacht. De prijzen in bed & breakfasts zijn vergelijkbaar met die van 3-sterren hotels.

Tips over goedkoop overnachten in Vancouver

Het centrum (Downtown) is de duurste plek in Vancouver om te overnachten, maar is het wel de makkelijkste locatie. Hier vind je ook de meeste 3-sterren en 4-sterren hotels. Goedkopere hotels vind je langs de route van de SkyTrain, de bovengrondse metro van Vancouver. Zorg wel dat je op loopafstand van een metrostation verblijft, anders ben je veel geld kwijt aan taxi’s.

De goedkoopste plaats om te overnachten, is in een hostel. Een bed in een slaapzaal in een hostel kun je al krijgen voor C$ 35 per nacht. Voor een eigen kamer in een hostel ben je twee tot drie keer zoveel kwijt.

Vancouver telt meer dan 10 hostels en jeugdherbergen. De meeste liggen in de buurt van de wijken Chinatown en Gastown. In de zomer zijn de hostels snel volgeboekt, dus zorg dat je op tijd een bed of kamer reserveert. Voor zowel hostels als hotels geldt dat de prijzen hoger liggen in de zomer, dat geldt als het hoogseizoen. Van oktober tot en met april – in het laagseizoen – zijn de prijzen van hotelkamers een stuk lager en hotels hebben dan ook vaker aanbiedingen.

Voor het laatst bijgewerkt op 30 december 2014. Foto © Tourism Vancouver.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam