autohuur Canada

Capilano Suspension Bridge, Vancouver, Canada

De beste bezienswaardigheden in Vancouver

Capilano Suspension Bridge, VancouverTen noorden van Vancouver vind je de Capilano Suspension Bridge, al sinds jaar en dag een van de populairste bezienswaardigheden in de stad. Het is een wiebelige hangbrug van 140 meter die al sinds 1889 boven de Capilano rivier hangt. Sinds de jaren vijftig is de smalle brug een toeristische attractie en lopen er jaarlijks zo’n 800.000 toeristen overheen. Na het betalen van entree moet je daarvoor wel je hoogtevrees trotseren, want je staart vanaf de hangbrug in een kloof van 70 meter diep.

De Capilano Suspension Bridge is ooit ophangen uit praktische overwegingen. De Schotse ingenieur George Grant Mackay kocht in 1888 een stuk land rond de Capilano rivier en bouwde een huis aan de rand van de canyon. Hij vond het wel handig om naar de overkant te komen en bouwde met touw en planken een simpele hangbrug. Met de hulp van paarden die de rivier over zwommen, werden de touwen naar de overkant getrokken en bevestigd aan enorme cederbomen. In 1903 zijn de touwen overigens vervangen door staaldraad, wat de hangbrug toch wat meer vastigheid geeft.

De Capilano Suspension Bridge is tegenwoordig onderdeel van het Capilano Suspension Bridge Park, waar je ook enkele andere attracties vindt. De Cliffwalk, geopend in 2011, is een ‘bloedstollende’ wandeling door het regenwoud via een serie loopbruggen, trappen en platforms die uitsteken aan de kliffen en boven de rivier hangen. Op twee plekken kun je door de glazen vloer naar beneden kijken. De Treetops Adventure is een route over zeven hangbruggen waarbij de langs de toppen van de bomen wandelt. Gekostumeerde medewerkers, met kledij uit 1890, verzorgen rondleidingen door het park.

Na het betalen van entree heb je toegang tot alle attracties in het Capilano Suspension Bridge Park, waaronder de hangbrug. Via de website kun je online al kaartjes kopen, handig om wachtrijen bij de ingang te vermijden. Voor individuele reizigers rijdt er een gratis shuttlebus vanuit downtown Vancouver naar de Capilano Suspension Bridge. Adres: 3735 Capilano Rd, North Vancouver, Canada. Website: www.capbridge.com

Cliffwalk Capilano Suspension Bridge, Vancouver

Voor het laatst bijgewerkt op 6 oktober 2016. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over de Capilano Suspension Bridge in Vancouver, Canada, dan kun je dat laten weten via het contactformulier.

Foto's © depositphotos.com/rabbit75_dep; Pixabay.
ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam