autohuur Canada

Dr. Sun Yat-Sen Classical Chinese Garden, Vancouver, Canada

De beste bezienswaardigheden in Vancouver

Sun Yat-Sen Chinese Garden, VancouverDe Dr. Sun Yat-Sen Classical Chinese Garden is de eerste authentieke Chinese tuin buiten China. De tuin is ongelooflijk goed verzorgd en is een oase van rust in het hart van de stad. De klassieke Chinese tuin is aangelegd in 1985 en 1986 om de relatie tussen de westerse en Chinese cultuur te verbeteren. Vancouver heeft een grote Chinese en Aziatische gemeenschap. Zowel de Canadese als de Chinese regering hebben meebetaald aan het project. De Dr. Sun Yat-Sen Classical Chinese Garden, vernoemd naar de eerste president van het moderne China, is aangelegd in de stijl van de keizerlijke Ming-dynastie tussen 1368 en 1644. Voor het park werden 52 ambachtslieden uit de Chinese stad Suzhou gehaald, die de tuin aanlegden volgens 14e eeuwse principes (dus zonder lijm, schroeven of gereedschap).

Tot de hoogtepunten in de tuin behoren de verweerde kalksteenrotsen die uit het Chinese Taihumeer zijn gehaald en een vijver met koi vissen. Je ziet 160 verschillende soorten planten, waaronder miniatuurbomen die al meer dan 150 jaar oud zijn. Loop over de rustige paden en bewonder het harmonieuze geheel van planten, rotsen, water en architectuur. Bij regenachtig weer zijn er ook overdekte wandelpaden en prachtige paviljoens waar je aan een traditionele Chinese thee kunt nippen of een kunsttentoonstelling kunt bezoeken. Het toonaangevende tijdschrift National Geographic heeft de Dr. Sun Yat-Sen Classical Chinese Garden eens uitgeroepen tot de beste stadstuin ter wereld. Je vindt de tuin verborgen achter een laag wit gebouw in de wijk Chinatown. De Chinese tuin is het hele jaar geopend, en je moet entree betalen. Adres: 578 Carrall St, Vancouver, Canada. Website: www.vancouverchinesegarden.com

Vijver Sun Yat-Sen Chinese Garden, Vancouver

Voor het laatst bijgewerkt op 8 oktober 2016. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over de Dr. Sun Yat-Sen Classical Chinese Garden in Vancouver, Canada, dan kun je dat laten weten via het contactformulier.

Foto's © depositphotos.com/rabbit75_dep; Flickr.com/Jon Tan.
ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam