autohuur Canada

Vancouver Art Gallery, Vancouver, Canada

De beste bezienswaardigheden in Vancouver

Vancouver Art Gallery, VancouverDe Vancouver Art Gallery is het belangrijkste kunstmuseum in het westen van Canada. Het museum bezit meer dan 11.000 kunstwerken van kunstenaars uit de hele wereld. De nadruk in de verzameling ligt op kunst uit Vancouver en de provincie British Columbia. Zo heeft de Vancouver Art Gallery 200 werken van de modernistische Canadese kunstenares Emily Carr, wiens kleurige stijl sterk beïnvloed is door lokale inheemse volkeren. Ook heeft het museum één van de belangrijkste fotografiecollecties van Noord-Amerika met foto’s van legendarische fotografen als Ansel Adams, Cindy Sherman en Henri Cartier-Bresson. Er is zelfs een verzameling zeventiende eeuwse Nederlandse schilderijen van kunstenaars als Willem van de Velde, Salomon van Ruysdael en Jan van Goyen.

De Vancouver Art Gallery is opgericht in 1931 en zit sinds 1983 in een voormalige rechtbank in het centrum van de stad. Er bestaan echter plannen voor een nieuw gebouw waarmee de tentoonstellingsoppervlakte wordt verdubbeld. Het Zwitserse architectenbureau Herzog & De Meuron kwam in 2015 met het ontwerp voor een modernistische bruine vierkante houten blokkendoos. De bouw begint zodra er genoeg geld is opgehaald (waarschijnlijk in 2018).

Tot die tijd kun je zeker nog enkele uren spenderen in de Vancouver Art Gallery, dat ook een aangenaam café heeft met buitenterras. De museumshop is een van de beste cadeauwinkels van Vancouver, waar je ook terecht kunt voor kleding, speelgoed, sieraden, keramiek en nog veel meer. Zes keer per jaar organiseert het museum het ‘art museum slash nightclub’ evenement, waarmee je met dj’s tot in de late uurtjes tussen de kunstwerken kunt dansen. Adres: 750 Hornby St, Vancouver, Canada. Website: www.vanartgallery.bc.ca

Entree Vancouver Art Gallery

Voor het laatst bijgewerkt op 11 oktober 2016. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over de Vancouver Art Gallery, dan kun je dat laten weten via het contactformulier.

Foto's © Vancouver Art Gallery; Flickr.com/MandyJ.
ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam