Vakantie in Acapulco, Guerrero, Mexico

Tips voor een vakantie in Acapulco

Vakantie in AcapulcoAcapulco is een van de bekendste badplaatsen in het zuiden van Mexico. De stad verwierf vooral veel faam vanaf de jaren zeventig, toen Amerikanen er massaal op vakantie gingen en beroemdheden er op het strand hun badlakens uitrolden. Acapulco zag miljonairs, beroemdheden en Hollywood-sterren langskomen als Judy Garland, Frank Sinatra en Elizabeth Taylor. De Amerikaanse president John F. Kennedy en zijn vrouw Jacqueline maakten hun huwelijksreis naar Acapulco. Elvis Presley heeft de badplaats in 1963 onsterfelijk gemaakt met zijn film en album Fun in Acapulco en The Love Boat uit de gelijknamige televisieserie had Acapulco als eindbestemming. De plaats kreeg al snel als bijnaam Parel van de Pacific.

Die gloriedagen zijn wat voorbij, maar nog altijd verwelkomt Acapulco jaarlijks miljoenen toeristen die hun vakantie doorbrengen aan het prachtige strand aan de diepe, halfronde baai. Het is een levendige stad met verfijnde restaurants met uitzicht op de oceaan, relaxte surfbars, flitsende hotels en nachtclubs waar je tot het ochtendgloren kunt dansen. De zuidkant met de vele hoge hotels doet een beetje aan Benidorm denken, maar de noordkant van de baai roept meer de sfeer op van de jaren vijftig.

Acapulco is een oude stad (gesticht in 1528) en telt talloze bezienswaardigheden, zoals een indrukwekkend fort uit de 17e eeuw dat eerder door de Nederlanders werd vernietigd. Ook voor liefhebbers van watersport is er van alles te beleven. Acapulco werd de laatste jaren geteisterd door moordpartijen tussen drugsbendes, maar de stad lijkt het geweld de rug te hebben toegekeerd.

Reizen naar Acapulco

Vliegen naar Acapulco

Vanuit Nederland gaan geen rechtstreekse (vakantie)vluchten naar Acapulco. Voor een vakantie in de badplaats kun je overstappen in Mexico City. De Mexicaanse luchtvaartmaatschappijen Interjet, Aeromar en Aeroméxico vliegen meerdere keren per week rechtstreeks van de Mexicaanse hoofdstad naar Acapulco. De vliegtijd is 55 minuten. Ook vanuit diverse Amerikaanse steden gaan directe vluchten naar Acapulco.

De luchthaven Acapulco International Airport (ACA) ligt ongeveer 22 kilometer ten zuidoosten van de badplaats. De officiële benaming is General Juan N. Álvarez International Airport. Het vliegveld beschikt over geldautomaten, een geldwisselkantoor bars, cafés, restaurants en winkels waar je souvenirs en lokale handgemaakte producten kunt kopen. In de aankomsthal zijn balies waar je een auto kunt huren.

Vervoer van de luchthaven naar Acapulco

De luchthaven werkt samen met enkele officiële taxicentrales die reizigers van het vliegveld naar Acapulco mogen brengen. Bij een kiosk kun je een taxi boeken. Er gelden vaste tarieven, gebaseerd op een zonesysteem. In en rond de aankomsthal lopen ook illegale, malafide snorders rond die passagiers met hun eigen auto naar Acapulco willen brengen. Je kunt deze het beste negeren. De taxirit naar het centrum duurt ongeveer 20 minuten.

Naast de reguliere taxi’s rijden er ook minibusjes en gedeelde taxi’s naar Acapulco. Er is een shuttle bus, Servico Collectivo, die reizigers van de luchthaven naar de stad brengt.

Bezienswaardigheden in Acapulco

El Fuerte de San Diego

Het Fort van San Diego is het belangrijkste historische bouwwerk in Acapulco en was het belangrijkste verdedigingswerk van de Spanjaarden aan de Grote Oceaan. Het werd gebouwd in 1616 om Acapulco te beschermen tegen Engelse en Hollandse zeepiraten. Een zware aardbeving in 1776 bracht zware schade toe, maar de Spanjaarden hebben El Fuerte de San Diego daarna weer herbouwd. Het bastion heeft de vorm van een ster en staat op een heuvel in het centrum van de stad, met uitzicht op de haven. Het fort huisvest nu het Acapulco History Museum. In 15 zalen en gangen staan historische en archeologische objecten en gebruiksvoorwerpen tentoongesteld waarmee bezoekers meer leren over de eeuwenoude geschiedenis van de Mexicaanse havenstad. Adres: Calle Hornos s/n, Centro, Acapulco. Geen website.

Voor het laatst bijgewerkt op 23 november 2015.

Foto © depositphotos.com/mirceadobre78.
ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam