Thuiswerken in tropische sferen? Dat kan op Mauritius!

Mauritius thuiswerkenAmsterdam, 15 november 2020 – Het duurt nog wel een maandje of wat voordat het coronavaccin er eindelijk is en we weer de hort op kunnen. Wie niet kan wachten en het thuiswerken onder koude grijze luchten helemaal beu is, kan zijn toevlucht zoeken tot Mauritius. Het paradijselijke eiland in de Indische Oceaan komt speciaal voor thuiswerkers met een Premium Visa, zo meldt het toeristenbureau op zijn website.

Met dit visum mag je maximaal een jaar op Mauritius verblijven, eventueel samen met je gezin, om op afstand toch gewoon je werk te kunnen doen. Je moet een plan indienen hoe en waar je wilt werken en je moet een adequate reisverzekering en ziektekostenverzekering hebben afgesloten. Ook moet je werken voor een bedrijf dat buiten Mauritius is gevestigd en mag je niet de arbeidsmarkt van het eiland betreden. Werkgevers kunnen deze mogelijkheid zelfs aan hun personeelsleden aanbieden.

Mauritius thuiswerken strand

Met een verblijf op Mauritius ziet het thuiswerken er opeens heel anders uit! Hier zit je achter je laptop met uitzicht op tropische lagunes en een kristalheldere turquoise zee. In de lunchtijd maak je even een wandeling over een zijdezacht goudstrand en mails beantwoorden doe je liggend in een hangmat onder een palmboom. In het weekend maak je een tocht door het bergachtige binnenland of trek je je snorkeluitrusting aan om het onderwaterleven te verkennen.

Mauritius, zo’n 1000 kilometer ten oosten van Madagascar, doet er naar eigen zeggen alles aan om het verdoemde coronavirus onder controle te houden. Voor de hygiëne gelden strenge normen en protocollen, waar de vriendelijke bevolking zich in het algemeen goed aan houdt. Volgens cijfers van Wereldgezondheidsorganisatie WHO valt het aantal besmettingen mee, met totaal 470 gevallen sinds de uitbraak van de crisis. Het laatste dodelijke slachtoffer is van 26 april.

Mauritius thuiswerken visum

Voor een reis naar Mauritius gelden natuurlijk ook strenge toelatingseisen. Je moet 5 tot 7 dagen voor vertrek een negatieve uitslag hebben van een coronatest. Bij aankomst moet je verplicht 14 dagen in quarantaine in een hotel, waarvan je de kosten zelf moet betalen. Ook is een COVID 19-test verplicht op de dag van aankomst, na 7 dagen en na 14 dagen, zo staat te lezen op de officiële website van Mauritius.

Wil je thuiswerken in tropische sferen? Een elektronisch Premium Visa regel je vanaf 16 november 2020 online via deze website: www.edbmauritius.org

Foto's © depositphotos.com/dibrova; Pixabay.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Eric
Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!