In dit hotel in Cambodja kun je inchecken per zipline

Amsterdam, 17 oktober 2019 – Hoe grandioos wil je de entree van een hotel hebben? In Cambodja is een nieuw hotel geopend dat de draaideur met geüniformeerde portier een beetje ouderwets vindt. Bij het Shinta Mani Wild Hotel kun je inchecken zoals in een film van Indiana Jones. Je doet een tuigje om en suist via een zipline met 50 kilometer per uur naar de entree.

Het hotel ligt diep in de jungle van Cambodja, dus dat scheelt. De zipline begint op een van de hoogste punten in de omgeving en is 380 meter lang, waarmee dit meteen een van de langste ziplines van Zuidoost-Azië is. Je scheert over boomtoppen, watervallen en rivieren, voordat je aankomt bij de Landing Zone Bar van het hotel. Daar staat een koele gin-tonic voor je klaar om het adrenalinegehalte wat omlaag te brengen.

Zorg dat je na het inchecken per zipline een reservesetje bij je hebt om je om te kleden, want het Shinta Mani is wel een 5-sterrenresort. Het hotel bestaat uit 15 luxe en stijlvolle safaritenten met antieke meubels, een badkuip en een goed gevulde bar. Vanaf je veranda heb je uitzicht op de rivier. Er is een zwembad, een spa en een openluchtrestaurant bij een waterval met leren sofa’s en bamboestoelen, geïnspireerd op de Cambodjaanse safari van Jackie Kennedy in de jaren ’60. Het restaurant heeft geen menu, de chef-kok bespreekt met elke gast wat hij of zij die avond wil eten.

Het hoogtepunt van een verblijf in deze luxe oase in de wildernis is het brede scala van activiteiten dat je kunt ondernemen. In de omringende natuur kun je wandelen, fietsen, zwemmen of kajakken, en desnoods gaat een Adventure Butler met je mee. Je kunt je aansluiten bij een patrouille van rangers om illegale houtkap en stroperij van dieren in de bossen te voorkomen. Behoud van de natuur is een belangrijk streven van het hotel, want Cambodja heeft een van de hoogste ontbossingspercentages in de wereld.

Wie de entree per zipline wat toch te avontuurlijk vindt, kan het resort ook bereiken tijdens een 3 uur durende rit per jeep vanuit de Cambodjaanse hoofdstad Phnom Penh. Het hotel ligt verscholen in een hoekje van het Southern Cardamom National Park, een landschap van dicht regenwoud, snelstromende rivieren en klaterende watervallen. Overnachten in dit paradijsje is niet goedkoop, de prijs per overnachting begint bij € 1615 (inclusief eten, drinken en transfer). Een minimaal verblijf van drie nachten is verplicht. Kijk voor meer informatie over het Shinta Mani Wild Hotel op de website: www.shintamaniwild.com

Foto's © Sinta Mani Wild Hotel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Eric
Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!