Voor een vakantie in Cambodja moet je $ 3000 aan coronakosten ophoesten

Amsterdam, 25 juni 2020 – Cambodja is een van de weinige Aziatische landen waar ze het coronavirus redelijk onder controle hebben. Tot eind juni zijn er sinds het begin van de uitbraak slechts 130 besmettingen gemeld. Voor een exotische bestemming in coronatijd zou Cambodja dus een ideaal en veilig vakantieland moeten zijn. Vergeet het maar: voor een tripje moet je extreem diep in de buidel tasten.

De autoriteiten hebben bepaald dat alle buitenlandse reizigers bij aankomst verplicht $ 3000 aan coronakosten moeten ophoesten, ongeacht hun nationaliteit. Het is een soort borgsom, waarvan je een deel terugkrijgt als je géén coronabesmetting het land binnen brengt. Je kunt contant betalen of per creditcard, zo melden Cambodjaanse media.

Je bent sowieso $ 100 kwijt voor een verplichte coronatest na aankomst op de luchthaven. Daarnaast moet je $ 5 betalen voor de taxirit van het vliegveld naar het medisch centrum waar de test wordt afgenomen. Voorts betaal je $ 30 voor een dag verblijf in een hotel of een wachtcentrum en $ 30 voor drie maaltijden tijdens het wachten.

Als je positief test op COVID-19, moet je dezelfde dag verplicht voor 14 dagen in quarantaine. Je betaalt dan gedurende twee weken $ 330 per dag voor een verblijf in een hotel, ziekenhuis of quarantainevoorziening, maaltijden, wasserette, sanitaire voorzieningen, artsen, medische behandelingen en veiligheidsdiensten. Mocht je komen te overlijden, dan bedragen de servicekosten voor een begrafenis of crematie $ 1500. Als je geen corona blijkt te hebben, krijg je het grootste deel van de borg terug als je het land weer verlaat.

Met de maatregelen wil Cambodja een tweede golf van het coronavirus voorkomen (al was er nauwelijks sprake van een eerste golf). In maart liet de regering nog weten dat alle buitenlandse reizigers recht hebben op een gratis medische behandeling. ,,We zijn arm, maar ons hart is groot”, zei de Cambodjaanse premier Hun Sen destijds. Nu in één keer $ 3000 betalen is nogal een bedrag. Toch die vakantie naar exotisch Azië maar even uitstellen, totdat er een vaccin is voor dat vervloekte coronavirus 🙁

Foto's © depositphotos.com/sezerozger; Pixabay/sasint.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Eric
Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!