Maleisië opent de langste waterglijbaan ter wereld

Amsterdam, 7 juli 2019 – Voor de langste waterglijbaan ter wereld moet je naar Maleisië. Op het eiland Penang opent eind juli een glijbaan van liefst 1140 meter lang, waarmee een nieuw wereldrecord in de boeken wordt bijgeschreven. Je bent zo’n 4 minuten bezig om af te dalen en in het zwembad beneden te plonzen.

Eindelijk een waterglijbaan waarbij de beloning de inspanning overschrijdt. Meestal moet je lang in de rij wachten en puffend naar boven klauteren, om daarna in luttele seconden weer beneden te zijn. De nieuwe waterglijbaan in Maleisië kronkelt zich een weg over een 70 meter lange helling die met bossen is bedekt.

Je suist door de jungle langs de boomtoppen en voor degenen die last hebben van hoogtevrees: de glijbaan is niet overdekt. Je hoeft ook niet naar het beginpunt te ploeteren, want een kabelbaan brengt je naar de top. De glijbaan wordt met de hand gebouwd, zodat er geen bomen gekapt hoeven te worden om ruimte te scheppen voor machines.

Het record van langste waterglijbaan ter wereld is nu nog in handen van Action Park, een attractiepark in Vernon in de Amerikaanse staat New Jersey. Deze is ‘slechts’ 601 meter lang, en bovendien gaat het om een opblaasbare versie. Het pretpark Magic-Eye in de Duitse stad Erding is recordhouder van de langste overdekte waterglijbaan, met een buis van 356 meter lang.

De langste waterglijbaan ter wereld wordt gebouwd in ESCAPE, een waterpretpark met al talloze andere glijbanen, hindernisbanen en waterattracties. De langste waterglijbaan in dit park meet nu nog slechts een magere 300 meter. Het Maleisische eiland Penang staat vooral bekend om de cultuur en de keuken, dankzij de heerlijke Maleisische, Chinese en Indiase gerechten die je er kunt eten. ESCAPE ligt op ongeveer een half uur rijden van George Town, de hoofdstad van Penang. Je kunt online tickets kopen. Website: www.escape.my

Foto's © ESCAPE/Malaysia.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Eric
Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!