Departure Beach: op het strand wachten op je vlucht

Amsterdam, 14 januari 2019 – Kijk je weleens uit naar je laatste vakantiedag? In de ochtend moet je uitchecken uit je hotel, om vervolgens de hele dag rond te lummelen totdat ‘s avonds je vlucht vertrekt. Echt relaxed is dat meestal niet. Op het Caribische eiland Barbados hebben ze dat nu anders aangepakt. In de Departure Beach kun je met zon, zee en strand wachten tot je op het vliegtuig moet stappen.

De Departure Beach, die in december is geopend, is een soort ‘vertrekhal op het strand’ en alleen bedoeld voor vliegtuigpassagiers. Je hoeft niet urenlang verveeld op een duffe luchthaven te wachten, maar je kunt je paradijselijke vakantie nog een paar uurtjes langer maken.

Hoe werkt het? Na betaling van £ 25 (ongeveer € 28) wordt je ‘s ochtends opgehaald in je hotel. Je koffer gaat meteen door naar de luchthaven, en die zie je niet meer terug totdat deze bij thuiskomst weer op de bagageband verschijnt. Zelf wordt je met je handbagage naar het strand gebracht, naar Brownes Beach in het zuiden van Barbados. Bij een speciale balie ga je alvast inchecken en ontvang je je instapkaart, dus die formaliteit is ook meteen afgehandeld.

Vervolgens wacht je een heerlijk zandstrand waar je nog even aan je kleurtje kunt werken, aan een cocktail kunt nippen of een duik kunt nemen in de blauwe oceaan. De Departure Beach is een hippe strandclub met wifi, een bar en een stijlvol restaurant waar je met een blije grijns op je gezicht nog even niet aan het saaie kantoorleven hoeft te denken.

Ligstoelen, parasols en strandlakens zijn ter plekke beschikbaar. Weinig reizigers willen onder het zand in het vliegtuig stappen, dus er zijn douches en kleedhokjes waar je je op kunt frissen. Je krijgt zelfs een klein plastic tasje om je natte zwemkleding in te stoppen. Een minibusje brengt je naar het vliegveld, waar je alleen nog door de beveiliging moet.

De eerste Departure Beach ter wereld is een ideetje van de Britse miljardair Richard Branson en zijn reisorganisatie Virgin Holidays (maar de vertreklounge op het strand is voor iedereen toegankelijk). Hij koos voor het eiland Barbados omdat vrijwel alle Trans-Atlantische vluchten in de avond vertrekken. Als het concept aanslaat, wil hij ook op andere Caribische eilanden een stukje strand tot ‘vertrekhal’ omvormen. Kijk voor meer informatie over de Departure Beach op: www.virginholidays.co.uk

Foto's © Virgin Holidays; UK.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Eric
Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!