In dit hotel in Kopenhagen kun je alles kopen wat je ziet

Amsterdam, 23 februari 2020 – Als je een nieuw bed koopt bij IKEA of de meubelwinkel ga je ‘t natuurlijk even uitproberen. Heb je dan ook niet de neiging even je ogen dicht te doen? Een beetje gênant is het wel, om midden in de meubelshowroom een dutje te doen. In Kopenhagen kan dat wel, als je tenminste een overnachting boekt in het nieuwe The Audo Hotel.

Dit concept in de hoofdstad van Denemarken is een hotel én een showroom ineen, waar je alles kunt kopen wat je ziet. Van het bedlinnen en de kussens tot de meubels, verlichting, de schrijfwaren, de woonaccessoires en het bed zelf: alles in de hotelkamer kan worden gekocht. Het is eigenlijk een showroom vermomd als hotel, of zoals het zelf noemen: ,,Een hybride ruimte die menselijke interactie en verbinding, evenals artistieke expressie, faciliteert en viert.”

Door te slapen in The Audo Hotel zit je letterlijk met je neus op het vernieuwende en functionele Scandinavische design, waar Kopenhagen zo bekend om is. Zo’n 20 designmerken gebruiken het hotel als hun showroom. Maar je hoeft er niet alleen naar te kijken, je kunt de producten ook daadwerkelijk gebruiken, bevoelen en bewonderen voordat je tot een aankoop over gaat.

Het assortiment verandert regelmatig, waardoor gasten steeds tussen nieuwe producten slapen. Je kunt trouwens ook overnachten tussen het Scandinavische design zónder iets te kopen. Het serene en stijlvolle hotel heeft 10 kamers, maar ook een restaurant, een bibliotheek en (uiteraard) een designwinkel. Het hotel is ontworpen door het Deense designmerk Menu.

Je vindt The Audo Hotel achter de rode neo-barokke gevel van een voormalig koopmanshuis uit 1918 in de stadswijk Nordhavn. Dit was ooit een rauw en industrieel gebied in Kopenhagen, maar is de afgelopen jaren volledig opgeknapt en getransformeerd. Goedkoop is het niet: je kunt er slapen vanaf € 375 per nacht (zonder dat je zelfs maar iets van design mee naar huis neemt). Website: www.theaudo.com

Foto's © The Audo Hotel, Kopenhagen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Eric
Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!