Booking Denemarken

Vliegen naar Denemarken

Reizen met het vliegtuig naar Denemarken is goed te doen. Luchtvaartmaatschappijen vliegen vanuit Nederland meerdere keren per week rechtstreeks naar verschillende luchthavens in het land. Hier vind je tips over vliegen naar Denemarken.

Vliegen naar Kopenhagen

Vliegen naar DenemarkenDe meeste vluchten gaan vanuit Amsterdam naar de hoofdstad Kopenhagen. Je kunt rechtstreeks naar Kopenhagen vliegen met KLM, SAS en Norwegian Air. De vliegtijd is 1 uur en 20 minuten. Vanuit Eindhoven vliegt Transavia rechtstreeks naar Kopenhagen, met een vliegtijd van 1 uur en 25 minuten.

Copenhagen Airport (CPH) (Københavns Lufthavn in het Deens, vroeger Kastrup Airport geheten) is de grootste luchthaven in Scandinavië. Het vliegveld ligt ongeveer 8 kilometer ten zuidoosten van de hoofdstad. Op de hele luchthaven zijn geldautomaten en in Terminal 2 en Terminal 3 zijn geldwisselkantoren. In Terminal 1 en Terminal 3 zijn balies van autoverhuurbedrijven. Website van Copenhagen Airport: www.cph.dk

Vervoer van de luchthaven naar Kopenhagen

Vanaf de luchthaven gaat een sneltrein naar het Centraal Station van Kopenhagen. Deze treinreis duurt ongeveer 12 minuten. Ook kun je vanaf het vliegveld de trein nemen naar andere steden in Denemarken en naar Zweden. Het treinstation van spoorwegmaatschappij DSB bevindt zich in Terminal 3.

Vliegen naar KopenhagenJe kunt ook de metro nemen naar Kopenhagen. Metrolijn M2 rijdt tussen de luchthaven en het centrum. De reistijd is circa 14 minuten. Het metrostation vind je in Terminal 3.

Langzamer maar niet veel goedkoper is de bus. Er zijn verschillende buslijnen van Copenhagen Airport naar het centrum en andere plaatsen in de stad. Met de bus doe je er zo’n 55 minuten over. De bussen zetten hun passagiers af op Rådhuspladsen, het centrale plein in Kopenhagen. Informatie over de dienstregeling vind je op de website van vervoersbedrijf Movia: www.moviatrafik.dk

Van het vliegveld kun je ook met de bus naar Århus. Deze busrit duurt zo’n 4,5 uur. Informatie op de website van busmaatschappij Abildskou: www.abildskou.dk

Buiten Terminal 1 en 3 vind je standplaatsen voor taxi’s. Een taxirit naar het centrum van Kopenhagen duurt 15 tot 20 minuten. Ook kun je een taxi nemen naar Malmö in Zweden, daarvoor is een aparte taxistandplaats bij Terminal 3. Een taxi is vele malen duurder dan de trein, metro of bus.

Vliegen naar Billund

Vliegen naar BillundBen je van plan een bezoek te brengen aan Legoland, dan is het handig te vliegen naar Billund in het midden van Jutland. Billund Airport (BLL) (Billund Lufthavn in het Deens) is de grootste internationale luchthaven in West-Denemarken en ligt slechts 4 kilometer ten noordoosten van het attractiepark. KLM vliegt vanuit Amsterdam rechtstreeks naar Billund. De vliegtijd is 1 uur en 5 minuten. Vanuit Brussel vliegt Brussels Airlines rechtstreeks naar Billund.

De luchthaven van Billund heeft uitgebreide parkeerplaatsen (waar je zelfs je auto kunt laten wassen), lounges, restaurants, conferentiecentra, winkels (waaronder een LEGO-shop), balies van autoverhuurbedrijven en gratis wifi. Website van Billund Airport: www.bll.dk

Vervoer vanaf de luchthaven Billund

Heb je vlak na aankomst zin in een stevige wandeling, dan kun je gaan lopen naar Legoland. In de zomer rijdt er een gratis shuttlebus tussen het vliegveld en het pretpark, de hotels en het centrum van Billund.

Je kunt ook een gewone bus nemen. Bussen rijden vanaf de luchthaven naar Vejle, Give, Esbjerg, Skanderborg en Aarhus en de meeste stoppen in Billund. Voor Legoland stap je uit bij de halte ‘Legoland/Lalandia’. De busrit duurt slechts 4 minuten.

Vliegen naar Aalborg

Vliegen naar Aalborg, DenemarkenAalborg is de meest noordelijke grote stad van Denemarken. Vanuit Amsterdam kun je met KLM rechtstreeks vliegen naar Aalborg. De vliegtijd is 1 uur en 20 minuten.

Aalborg Airport (AAL) (Aalborg Lufthavn in het Deens) is een modern, internationaal vliegveld en ligt ongeveer 6 kilometer buiten de stad. Er zijn restaurants, een kapsalon, een massageruimte en een speelgebied voor kinderen. Op de luchthaven is gratis wifi. De grote autoverhuurbedrijven hebben er een balie. Website van Aalborg Airport: www.aal.dk

Vervoer vanaf de luchthaven Aalborg

Vanaf het vliegveld vertrekken bussen naar het centrum van Aalborg, het treinstation van Aalborg en het treinstation van Lindholm. De busrit naar Aalborg duurt ongeveer 15 minuten. Voor de dienstregeling kun je kijken op de website van busmaatschappij NT: www.nordjyllandstrafikselskab.dk

Vliegen naar Aarhus

Aarhus aan de noordoostkust van Denemarken is de tweede stad van het land en heeft een internationale luchthaven. Vanuit Amsterdam kun je echter niet rechtstreeks vliegen naar Aarhus. Het snelste kom je er met Scandinavian Airlines, met een overstap in Kopenhagen.

Aarhus Airport (AAR) (Aarhus Lufthavn in het Deens, en ook wel Tirstrup Lufthavn genoemd) ligt 45 kilometer ten noordoosten van de stad. Het vliegveld is niet al te groot, maar er zijn wel balies waar je een auto kunt huren. Het is raadzaam van tevoren een huurauto te reserveren. Website van Aarhus Airport: www.aar.dk

Vervoer vanaf de luchthaven Aarhus

Vanaf het vliegveld vertrekt regelmatig een Airport Bus naar Aarhus. De busrit naar het treinstation in het centrum duurt ongeveer 50 minuten. Je kunt een kaartje kopen in de bus, waar je met euro’s kunt betalen. Buiten het terminalgebouw is ook een taxistandplaats.

Voor het laatst bijgewerkt op 30 juli 2015.

Foto's © depositphotos.com/teamtime; VisitDenmark.
ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam