Booking Denemarken

Vliegen naar Denemarken

Denemarken vliegenReizen met het vliegtuig naar Denemarken is goed te doen. Luchtvaartmaatschappijen vliegen vanuit Nederland meerdere keren per week rechtstreeks naar verschillende luchthavens in het land. Hier vind je tips over vliegen naar Denemarken.

Vliegen naar Kopenhagen

De meeste vluchten gaan vanuit Amsterdam naar de hoofdstad Kopenhagen. Je kunt rechtstreeks naar Kopenhagen vliegen met KLM, SAS, easyJet en Norwegian Air. De vliegtijd is circa 1½ uur en er zijn talloze vluchten per dag. Vanuit Eindhoven vliegt Transavia rechtstreeks naar Kopenhagen, met een vliegtijd van 1 uur en 25 minuten.

Een KLM-vliegticket naar Kopenhagen is te koop vanaf € 155
Boek hier een vliegticket naar Kopenhagen bij KLM

Copenhagen Airport (CPH) (Københavns Lufthavn in het Deens, vroeger Kastrup Airport geheten) is de grootste en drukste luchthaven in Scandinavië. Het vliegveld ligt ongeveer 8 kilometer ten zuidoosten van de hoofdstad. Er zijn drie passagiersterminals. Terminal 1 is alleen voor enkele binnenlandse vluchten. De meeste internationale vluchten worden afgehandeld via Terminal 2 en Terminal 3. Hier vandaan kun je ook vliegen naar Groenland en de Faeröer-eilanden.

Kopenhagen luchthaven

Op de hele luchthaven zijn geldautomaten, geldwisselkantoren, winkels, cafés, restaurants en taxfreeshops. In Terminal 2 voor de security is een apotheek die tot 04.00 uur ‘s nachts geopend is. In Terminal 1 en Terminal 3 zijn balies van autoverhuurbedrijven. Website van Copenhagen Airport: www.cph.dk

Vervoer van de luchthaven naar Kopenhagen

Vanaf de luchthaven gaat een sneltrein naar het Centraal Station van Kopenhagen. Deze treinreis duurt ongeveer 12 minuten. Ook kun je vanaf het vliegveld de trein nemen naar andere steden in Denemarken en naar Zweden. Het treinstation van spoorwegmaatschappij DSB bevindt zich in Terminal 3.

Je kunt ook de metro nemen naar Kopenhagen. Metrolijn M2 rijdt tussen de luchthaven en het centrum. De reistijd is circa 14 minuten. Het metrostation vind je in Terminal 3.

Kopenhagen vliegen trein

Langzamer maar niet veel goedkoper is de bus. Er zijn verschillende buslijnen van Copenhagen Airport naar het centrum en andere plaatsen in de stad. Met de bus doe je er zo’n 35 minuten over. De bussen zetten hun passagiers af op het Centraal Station of Rådhuspladsen, het centrale plein in Kopenhagen. Je kunt de route plannen via www.rejseplanen.dk

Van het vliegveld kun je ook met de bus naar Aarhus. Deze busrit duurt zo’n 4½ uur. Informatie op de website van busmaatschappij Abildskou: www.abildskou.dk

Buiten Terminal 1 en 3 vind je standplaatsen voor taxi’s. Een taxirit naar het centrum van Kopenhagen duurt 15 tot 20 minuten. Ook kun je een taxi nemen naar Malmö in Zweden, daarvoor is een aparte taxistandplaats bij Terminal 3. Een taxi is vele malen duurder dan de trein, metro of bus.

Vliegen naar Billund

Vliegen naar BillundBen je van plan een bezoek te brengen aan Legoland, dan is het handig te vliegen naar Billund in het midden van Jutland. Billund Airport (BLL) (Billund Lufthavn in het Deens) is de grootste internationale luchthaven in West-Denemarken en ligt slechts 4 kilometer ten noordoosten van het attractiepark.

KLM vliegt vanuit Amsterdam rechtstreeks naar Billund. De vliegtijd is 1 uur en 5 minuten. Vanuit Brussel vliegt Brussels Airlines rechtstreeks naar Billund.

Een KLM-vliegticket naar Billund is te koop vanaf € 195
Boek hier een vliegticket naar Billund bij KLM

De luchthaven van Billund heeft uitgebreide parkeerplaatsen (waar je zelfs je auto kunt laten wassen), lounges, restaurants, conferentiecentra, winkels (waaronder een LEGO-shop), balies van autoverhuurbedrijven en gratis wifi. Website van Billund Airport: www.bll.dk

Vervoer vanaf de luchthaven Billund

Heb je vlak na aankomst zin in een stevige wandeling, dan kun je gaan lopen naar Legoland. In de zomer rijdt er een gratis shuttlebus tussen het vliegveld en het pretpark, de hotels en het centrum van Billund.

Je kunt ook een gewone bus nemen. Bussen rijden vanaf de luchthaven naar Vejle, Give, Esbjerg, Skanderborg en Aarhus en de meeste stoppen in Billund. Voor Legoland stap je uit bij de halte ‘Legoland/Lalandia’. De busrit duurt slechts 4 minuten.

Vliegen naar Aalborg

Aalborg is de meest noordelijke grote stad van Denemarken. Vanuit Amsterdam kun je met KLM rechtstreeks vliegen naar Aalborg. De vliegtijd is 1 uur en 20 minuten.

Een KLM-vliegticket naar Aalborg is te koop vanaf € 215
Boek hier een vliegticket naar Aalborg bij KLM

Aalborg Airport (AAL) (Aalborg Lufthavn in het Deens) is een modern, internationaal vliegveld en ligt ongeveer 6 kilometer buiten de stad. Er zijn restaurants, een kapsalon, een massageruimte en een speelgebied voor kinderen. Op de luchthaven is gratis wifi. De grote autoverhuurbedrijven hebben er een balie. Website van Aalborg Airport: www.aal.dk

Aalborg vliegen

Vervoer vanaf de luchthaven Aalborg

Vanaf het vliegveld vertrekken bussen naar het centrum van Aalborg, het treinstation van Aalborg en het treinstation van Lindholm. De busrit naar Aalborg duurt ongeveer 15 minuten. Voor de dienstregeling kun je kijken op de website van busmaatschappij NT: www.nordjyllandstrafikselskab.dk

Vliegen naar Aarhus

Aarhus aan de noordoostkust van Denemarken is de tweede stad van het land en heeft een internationale luchthaven. Vanaf Amsterdam Schiphol kun je echter niet rechtstreeks vliegen naar Aarhus. Het snelste kom je er met Scandinavian Airlines, met een overstap in Kopenhagen. Je bent dan ongeveer 5 uur onderweg. Je komt sneller in Aarhus door naar Billund te vliegen en daar op de trein te stappen (of een auto te huren).

Aarhus Airport (AAR) (Aarhus Lufthavn in het Deens, en ook wel Tirstrup Lufthavn genoemd) ligt 45 kilometer ten noordoosten van de stad. Het vliegveld is niet al te groot, maar er zijn wel balies waar je een auto kunt huren. Het is raadzaam van tevoren een huurauto te reserveren. Website van Aarhus Airport: www.aar.dk

Vervoer vanaf de luchthaven Aarhus

Vanaf het vliegveld vertrekt regelmatig een Airport Bus naar Aarhus. De busrit naar het treinstation in het centrum duurt ongeveer 50 minuten. Je kunt een kaartje kopen in de bus, waar je met euro’s kunt betalen. Buiten het terminalgebouw is ook een taxistandplaats.

Voor het laatst bijgewerkt op 29 juni 2023. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over vliegen naar Denemarken, kun je dat laten weten via het contactformulier. Foto’s © Shutterstock.com; depositphotos.com/teamtime; VisitDenmark.

ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam