Kopenhagen heeft The Happiness Museum: dat is wat we nodig hebben!

Amsterdam, 6 september 2020 – Wat hebben we nodig in een tijd dat het verdoemde coronavirus de wereld in haar greep houdt? Juist: een beetje geluk! Er is nu geen betere plek om dat te ervaren dan in Kopenhagen. In de hoofdstad van Denemarken opende pas geleden The Happiness Museum, dat toch in ieder geval een glimlach op je gezicht moet toveren.

Met een beetje geluk – als code geel niet opeens op oranje springt – kun je ‘s werelds eerste Geluksmuseum ook nog eens bezoeken. Kopenhagen is op het moment van schrijven nog een van de weinige plekken waar je naartoe kunt voor een stedentrip. En dat ook nog eens in het één-na-gelukkigste land ter wereld. Het land waar de mensen volgens allerlei onderzoeken het gelukkigst zijn, Finland, houdt de grenzen vooralsnog ferm gesloten.

In The Happiness Museum kun je op een interactieve manier zien en beleven wat ons zo gelukkig maakt, en dat over een periode van 2000 jaar. Je ontdekt waardoor onze gevoelens van vreugde ontstaan, hoe geluk met de leeftijd verandert en waarom de Scandinavische landen ondanks de donkere dagen en vele regen toch tot de gelukkigste op aarde behoren. Wil je weten hoe je een neplach van een echte lach onderscheidt en waarom lachen zo besmettelijk is? Je leert het in The Happiness Museum.

Het is een klein museum ‘over de grote dingen in het leven’, dat ons misschien een sprankje hoop geeft in deze onzekere tijden. Het Geluksmuseum is een initiatief van het Happiness Research Institute – ja, dat bestaat echt – dat de kwaliteit van het leven onderzoekt. Het project wil geluk letterlijk ‘tot leven brengen’ en laten zien dat het iets anders is dan puppy’s, regenbogen, ijsjes en een dagje naar Disneyland.

The Happiness Museum is gevestigd in de kelder van een 18e eeuws gebouw aan de Admiralgade in het centrum van Kopenhagen. Vanwege Covid-19 mogen er maximaal 30 mensen tegelijk in het gebouw. Geluk heeft een prijs, dus kaartjes zijn niet heel goedkoop. Volwassenen betalen 95 DKK (€ 12,75) en kinderen tot en met 17 jaar 65 DKK (€ 8,75). Kijk voor meer informatie op de website: www.thehappinessmuseum.com

Foto's © depositphotos.com/Maridav; The Happiness Museum, Copenhagen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Eric
Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!