Je kater opnieuw beleven? Bezoek het Museum of Hangovers

Amsterdam, 29 december 2019 – Heb je op vakantie iets te diep in het glaasje gekeken? In Zagreb kun je die dronkenmansnacht nog een keer beleven, en dan wellicht zónder kater 🙂 In de hoofdstad van Kroatië is pas geleden het Museum of Hangovers geopend, volledig gewijd aan die laveloze nachten die je (n)ooit hoopt te vergeten.

In het museum ontdek je verhalen over dronken escapades van mensen uit de hele wereld. Je ziet hoe drinkende mensen een gezellige avond beleven en de volgende ochtend met knallende koppijn wakker worden. Er zijn tentoonstellingen met bizarre voorwerpen die mensen bij zich bleken te hebben na een bezopen nacht – zoals iemand die wakker werd met een fietspedaal in zijn zak.

Het museum is ingericht als een dronken wandeling naar huis, met kamers die lijken op een straat, winkelpuien, een park en ten slotte de slaapkamer waar je met een flinke kater zal ontwaken. Je begint je bezoek met het opzetten van een ‘bierbril’ waarmee je ervaart hoe het is om dronken te zijn. Je mag dan proberen met een pijltje een dartbord te raken. Er is een interactief gedeelte waar bezoekers hun beste en slechtste katerervaringen kunnen delen en een cadeauwinkel waar je zoiets kunt kopen als het drunkopoly bordspel.

Het museum is opgericht een universiteitsstudent uit Zagreb. Met een groep vrienden kwam hij op het idee toen ze in aangeschoten toestand hun grappigste katerverhalen begonnen te delen. Het Museum of Hangovers is niet bedoeld om dronkenschap of alcoholgebruik te verheerlijken, vertelde de oprichter tegen CNN. ,,In de toekomst willen we bezoekers ook bewust maken van de gevaren van alcohol.”

Mocht je in Zagreb op vakantie zijn, dan kun je nog een ander ‘apart’ museum bezoeken. Het Museum of Broken Relationships gaat over mensen die een verbroken relatie achter de rug hebben – al dan niet na een nacht stevig doorzakken.

Het Museum of Hangovers is elke dag geopend van 11.00 tot 23.00 uur, met uitzondering van de feestdagen. De toegangsprijs is € 4 en € 3,50 voor studenten. Website: www.museumofhangovers.com

Foto's © Museum of Hangovers, Zagreb.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Eric
Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!