Voor de meest gastvrije steden van Nederland moet je naar Texel

Meest gastvrije steden TexelAmsterdam, 4 februari 2024 – Wil je vakantie vieren op een plek waar je een hartverwarmend welkom staat te wachten? Boek dan een tripje naar Texel! Op het eiland zijn drie van de meest gastvrije steden van Nederland te vinden. De ‘hoofdstad’ Den Burg staat op de eerste plaats als meest gastvrije bestemming van ons land, gevolgd door De Cocksdorp in het noorden van Texel. Het toeristische eilanddorp De Koog staat op nummer acht.

Dat blijkt althans uit de jaarlijkse top-10 van meest gastvrije steden in Nederland die Booking.com onlangs bekendmaakte voor 2024. De boekingswebsite kon de lijst van gastvrije pareltjes samenstellen aan de hand van 309 miljoen geverifieerde beoordelingen wereldwijd. Zo’n lijst is dus niet alleen onthuld voor plaatsen in Nederland, maar ook voor andere landen en regio’s.

Zo staat Friesland op de 10e plaats op de ranglijst van meest gastvrije regio’s ter wereld. Perthshire, een graafschap in het midden van Schotland, staat op de eerste plek als meest hartverwarmende streek. Dit is een wonderschone regio met bossen, valleien, wild stromende rivieren en watervallen.

Meest gastvrije regio Perthshire

Texel verdringt Zeeuwse kust

De afgelopen twee jaar stonden plaatsen aan de Zeeuwse kust nog op de eerste plek van meest gastvrije steden van Nederland. Nu heeft het grootste Waddeneiland de toppositie veroverd op de lijst van Booking.com. Texel, beroemd om zijn uitgestrekte stranden, gezellige dorpen en prachtige duinen, is niet alleen een ideale plek om te ontspannen, maar biedt ook een overvloed aan activiteiten.

Meest gastvrije steden Den Burg

,,Of je nu met het gezin Ecomare bezoekt, naar het strand gaat om te kiten of strandzeilen, of een middagje strandjutten kiest, er is voor ieder wat wils”, aldus Booking.com. ,,Het is dan ook geen verrassing dat Den Burg, De Cocksdorp en De Koog schitteren in de top 10 lijst van meest gastvrije steden in Nederland. Met verse vis uit de Noordzee, lokale lekkernijen van boerderijen en een verfrissende Skuumkoppe is een bezoek aan dit Waddeneiland in 2024 een must.”

Overzicht van meest gastvrije steden in Nederland

Hieronder staat de top-10 van meest gastvrije steden in Nederland. Bestemmingen moesten ten minste 50 accommodaties hebben op Booking.com om te worden opgenomen in deze lijst en werden gerangschikt op – in verhouding – het hoogste aantal award winnaars per bestemming.

1. Den Burg, Texel
2. De Cocksdorp, Texel
3. Middelburg, Zeeland
4. Noordwijk, Zuid-Holland
5. Zoutelande, Zeeland
6. Schoorl, Noord-Holland
7. Katwijk aan Zee, Zuid-Holland
8. De Koog, Texel
9. Oostkapelle, Zeeland
10. Otterlo, Veluwe

De gastvrijheid is onder meer afgeleid van de service die hotels, appartementen, bed & breakfasts, vakantiehuizen en andere accommodaties bieden. In Nederland heeft een recordaantal van 12.487 accommodaties de Traveller Review Award 2024 ontvangen voor het leveren van uitstekende service en gastvrijheid. Amsterdam is de stad met de meest gewaardeerde accommodaties van Nederland, maar hier is het aanbod ook het grootst.

Foto's © Shutterstock.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!