Dit nieuwe hotel op Mallorca is alleen voor vrouwen

Amsterdam, 10 oktober 2019 – Vroeger waren er hotels waar alleen mannen welkom waren, maar nu is het andersom. Op het Spaanse eiland Mallorca is een hotel geopend waar alleen vrouwen mogen overnachten. Pas geleden gingen de deuren open van het Som Dona Hotel, exclusief toegankelijk voor vrouwen van 14 jaar en ouder. Dit is het eerste women only hotel van Spanje.

Het hotel ligt in het kuststadje Porto Cristo aan de oostkant van het eiland en richt zich op vrouwen ,,die willen ontsnappen aan de stress van het dagelijks leven”. Het is een plek waar de vrouwelijke gasten ,,comfort, ontspanning, kunst, gezond leven en een mediterrane smaak” kunnen verwachten. Dat staat in schril contrast met veel andere hotels op Mallorca, vooral in de populaire badplaatsen. Niet zelden zijn het schreeuwerige broeinesten van dronken jongeren die een goedkope pakketreis hebben geboekt en alleen naar Mallorca komen om te zonnen en te feesten.

Volgens het hotel hebben reislustige vrouwen behoefte aan een eigen plek waar ze kunnen omgaan met andere vrouwen en waar een gezonde levensstijl voorop staat. Het Som Dona Hotel heeft 39 kamers die op een artistieke en luchtige manier zijn ingericht met een ,,vrouwelijk tintje”, al is het feminiene karakter niet helemaal duidelijk. Elke kamer heeft in ieder geval een queensize bed, thee en koffie op de kamer, een gratis minibar en een eigen badkamer.  Het 4-sterrenhotel heeft verder een zwembad, een dakterras, een wellnessruimte voor spabehandelingen en een loungebar waar je cocktails kunt drinken.

Het hotel zegt dat alle soorten vrouwelijke reizigers welkom zijn: individuele reizigers, koppels, moeders en dochters en grotere groepen vrouwen. Als je hier gaat slapen, mag je trouwens geen man als bezoeker mee naar binnen nemen. Er werken trouwens wel mannen in het hotel, want anders zou het in strijd zijn met de Spaanse anti-discriminatiewet. Bij vacatures wordt wel nadrukkelijk gevraagd of vrouwen willen reageren.

Hotels alleen voor vrouwen zijn geen nieuw fenomeen, je vindt ze al in Duitsland, Scandinavië en Japan. Vorig jaar is in de Baltische Zee ook een mannenvrij wellness eiland geopend. Op steeds meer plaatsen komen taxi’s alleen voor vrouwen en er zijn steeds vaker rijtuigen van treinen en metro’s te vinden waar alleen vrouwen welkom zijn.

Een enquête van Culture Trip wees uit dat een derde van de reislustige vrouwen het liefst ook zou willen vliegen met alleen vrouwen aan boord, dus het is wachten op de eerste women only flight. Voor meer informatie over het vrouwenhotel op Mallorca kun je kijken op de website: www.somhotels.es

Foto's © Som Dona Hotel, Mallorca.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Eric
Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!