In het Spaanse Murcia kun je ‘zwemmen in de lucht’

Amsterdam, 20 februari 2020 – Het lijkt een bizarre ervaring: ‘zwemmen in de lucht’. Helemáál hemels is het niet, maar het lijkt er wel een beetje op als je binnenkort een duik neemt in de Spaanse stad Murcia. Hier opent in maart het grootste hangende zwembad van Europa (en het één na grootste ter wereld), dat vervaarlijk aan de gevel hangt.

Het zwembad is 42 meter lang, waarvan zo’n 20 meter naar buiten steekt. Ook hangt het zwembad op een hoogte van 25 meter, waardoor je tijdens het zwemmen een fraai uitzicht hebt op Murcia en omgeving. Je ziet de voetgangers en het verkeer onder je nog beter als je een duik neemt, want er zit een bodem in van plexiglas.

De rechthoekige betonnen bak hangt aan een opvallend gebouw dat er een beetje uitziet als een bamboebos. Dit complex Odiseo is een nieuw vrijetijdscentrum in Murcia van vijf verdiepingen met een casino, restaurants, clubs en ontmoetingscentra. Oftewel een ‘epicentrum voor gastronomie en recreatie’, zoals het zelf noemen. Het innovatieve ontwerp is bedacht door de Spaanse architect Manuel Clavel, die als eerste het hangende zwembad uitprobeerde – zoals in het filmpje hieronder kunt zien:

Het grootste hangende zwembad ter wereld bevindt zich in Singapore. Marina Bay Sands heeft een zwembad van 150 meter lang dat als een overkapping boven drie torens hangt, al steekt het niet echt uit boven de omliggende straten. Voor meer informatie over het hangende zwembad in Murcia kun je kijken op de website van Odiseo: www.odiseospain.com

Foto's © YouTube/Clavel Arquitectos.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Eric
Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!