Je kunt op proefvakantie naar Gran Canaria, mét bewegingsvrijheid

Gran Canaria proefvakantieAmsterdam, 14 april 2021 – Snak je naar een échte vakantie en kun je niet wachten totdat iedereen in slakkentempo is gevaccineerd? Vanaf maandag 19 april 10.00 uur kun je je via de websites van Corendon (www.corendon.nl) of TUI (www.tui.nl) aanmelden voor een proefvakantie naar Gran Canaria. Je hebt nu wél bewegingsvrijheid, dus je mag op eigen houtje het zonnige Spaanse eiland verkennen. Uiteraard moet je je wel aan de coronaregels houden.

Het is de tweede testvakantie om te onderzoeken of we coronaproof op reis kunnen, maakten reisorganisaties TUI en Corendon bekend. Half april vertrokken bijna 200 ‘gelukkige’ Nederlanders naar het Griekse eiland Rhodos voor een proefvakantie, maar ze zaten wel opgesloten in hun resort. Dat is natuurlijk geen echte vakantie, als je niets van de omgeving mag zien.

Voor deze nieuwe proefvakantie naar Gran Canaria mogen 180 vakantiegangers mee. Het is een 8-daagse all-inclusive vakantie die van 1 tot en met 8 mei zal plaatsvinden. De reis is inclusief heen- en terugvlucht, bustransfers van en naar de luchthaven, een verblijf van zeven nachten in het RIU Gran Canaria Hotel, een reisverzekering en de benodigde coronatesten.

Voorwaarden proefvakantie Gran Canaria

Iedereen tussen de 18 en 70 jaar kan zich vanaf maandag 19 april 2021 10.00 uur inschrijven via de websites van Corendon (wwww.corendon.nl) of TUI (www.tui.nl). Dan worden ook de details van de reis bekend, zoals de prijs en de testvereisten. De reisorganisaties maken een selectie uit alle aanmeldingen, waarbij ze rekening houden met een juiste verdeling van alle leeftijdsgroepen en een goede man/vrouw-verdeling. Personen die behoren tot een van de risicogroepen zoals die door het RIVM zijn vastgesteld, kunnen niet deelnemen aan deze reis. De inschrijving sluit op woensdag 21 april om 18.00 uur.

Gran Canaria testvakantie

Tijdens de vakantie ontbreekt het de gasten aan niets, zeggen de reisorganisaties. Daarnaast kunnen de gasten zich vrij bewegen en van de omgeving genieten. ,,Wij zijn er klaar voor om reizigers weer van een fijne maar vooral ook veilige en verantwoorde vakantie te laten genieten”, zegt algemeen manager Arjan Kers van TUI. ,,Dat we dit nu in de praktijk kunnen gaan testen met een vakantie mét bewegingsvrijheid, is een mooie volgende stap naar hopelijk een zomer waarin er weer gereisd kan worden.”

Voor de proefvakantie op Rhodos liep het storm: er kwamen liefst 25.000 aanmeldingen binnen. Daaruit blijkt maar weer eens dat we niet langer kunnen wachten. De komende tijd komen er ook testreizen voor auto-, trein- en busvakanties.

Foto's © Balate Dorin/Shutterstock.com; Pixabay.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!