De Spaanse stad Vigo wil de mooiste kerst ter wereld in 2020

Spanje autohuur

Amsterdam, 23 augustus 2020 – Ben je al plannen aan het maken voor de kerstvakantie? Dat zou ons niet verbazen, aangezien de mogelijkheden voor een herfstvakantie in 2020 nogal beperkt zijn door dat verdoemde coronavirus. Als je van kerstlichtjes houdt, en wel héél véél kerstlichtjes, moet je de Spaanse stad Vigo op je lijstje zetten.

De grootste stad van Galicië wil in december 2020 de mooiste, de beste en de grootste kerstshow ter wereld brengen, zo melden verschillende media. In de hele stad worden liefst 10 miljoen kerstlampjes opgehangen, verdeeld over 334 straten en 450 bomen. Ook wordt de havenstad nog eens versierd met 2700 ornamenten en kerstversieringen.

Met ‘s werelds grootste kerstlichtshow wil Vigo de concurrentie aangaan met steden als Londen, Parijs, New York en Tokyo – hoewel je enkele van deze steden überhaupt niet kunt bezoeken dit jaar door het vervloekte COVID-19. Overal waar je rondwaart in de stad, zal de kerstverlichting knipperen en blinken. Ook andere jaren hulde de stad in het noordwesten van Spanje zich in kerstsferen, maar nu wordt daar een extra schepje bovenop gedaan.

Door het coronavirus beginnen de voorbereidingen voor Kerstmis 2020 nogal vroeg dit jaar. Terwijl zonaanbidders massaal naar de nabijgelegen stranden trekken, is het stadsbestuur van Vigo in augustus al begonnen met het ophangen van de kerstverlichting. De stad vreest anders niet op tijd klaar te zijn als het virus roet in het eten gooit, en ook moeten de medewerkers voldoen aan allerlei protocollen.

Voor de kerstshow geeft het stadsbestuur € 800.000 uit. Dat is uiteraard op kritiek komen te staan van milieuactivisten, die het hele project geldverkwisting en energieverslindend vinden. Overigens blijft het niet alleen bij kerstlichtjes. De ambitieuze burgemeester van Vigo wil ook een enorm reuzenrad plaatsen voor kerst, dat moet concurreren met de London Eye in de Britse hoofdstad.

Vigo is een levendige havenstad in de regio Galicië, net boven Portugal. De plaats heeft de grootste vissershaven van Europa en is onder toeristen altijd een beetje onder de radar gebleven. Toch is er genoeg te zien en te doen in Vigo. Je kunt er genieten van de Galicische keuken, dwalen door de oude binnenstad, relaxen op stranden en een tripje maken naar de prachtige Cíes-eilanden voor de kust. En niet onbelangrijk: op het moment van schrijven geldt voor Vigo nog code geel 🙂 Kijk voor meer tips op de website van het VVV-kantoor van Vigo: www.turismodevigo.org

Wil je met Kerstmis 2020 op vakantie naar de Spaanse stad Vigo?
Zoek en boek hier een hotel of appartement in Vigo in Spanje
Foto's © depositphotos.com/olivier.guiberteau@gmail.com/ Ruben_chase; Pixabay.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Eric
Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!