Wil je een echte adventure? Maak een kanotocht in de wildernis van Zweden!

Amsterdam, 18 december 2018 – Voor een echte adventure hoef je heus niet naar de andere kant van de wereld te reizen. In Zweden vind je misschien wel de meest ongerepte wildernis van West-Europa. De oneindige bossen, kronkelende rivieren, onbewoonde eilandjes en de 100.000 meren zijn de perfecte plek voor vakantiegangers die op zoek zijn naar een ware outdoor-belevenis.

Dat kan sinds kort bij Moose Adventures, die je het spectaculaire landschap in het zuiden van Zweden per kano laat ontdekken. Tijdens een zomerse kano-expeditie peddel je een week lang over smalle riviertjes en brede rimpelloze meren en passeer je naaldbossen, moeraslanden en ruige oevers met mossen en varens.

Per kano trek je van eiland naar eiland, of misschien wel van ‘eland’ naar ‘eland’. Met wat geluk spot je de koning van het woud, maar er is ook een kans dat je bevers, dassen, vossen en reeën tegenkomt. Onderweg kun je relaxen op idyllische verlaten zandstranden, om extra te genieten van de schoonheid van de natuur of te zwemmen.

In de zomermaanden is het in Zweden tussen de 25 °C en 30 °C, een perfecte temperatuur om de koelte van het kristalheldere water op te zoeken. Slapen doe je waar je maar wilt, want in Zweden is wildkamperen gewoon toegestaan. Zoek een mooi eilandje op, zet je tent neer, ga relaxen in een hangmat, maak een kampvuurtje en luister naar het getjilp van de vogels en het gekabbel van het water.

De route is ongeveer 90 kilometer lang, dat met een kano in zes dagen tijd prima is te doen. Je kunt de route eventueel uitbreiden en nog wat van de wildernis in Noorwegen meepikken. Er is trouwens ook een parcours voor vakantiegangers die graag uitslapen en rustiger aan willen doen.

De kanotocht in Zweden is de ideale adventure voor iemand die een mix zoekt tussen avontuur en ontspanning. Een survivaltocht is het allerminst, want je wilt natuurlijk ook echt vakantie vieren J Zo kun je bij Moose Adventures een voedselpakket en flessen wijn afnemen voor onderweg. Iedereen kan de tocht ondernemen, ook als je geen kano-ervaring hebt. De eerste en laatste dag word je opgevangen in het ‘basiskamp’ waar je uitleg krijgt over het gebruik van de kano. Na terugkeer staat je daar een heerlijke warme douche te wachten.

Voor de kanotocht krijg je een routekaart mee en zelfs een hakbijl en een hengel, om het adventure-gevoel wat te vergroten. Moose Adventures is een kleine reisorganisatie die in 2018 is opgericht door de vrienden Joep en Olivier. Ook voor hen is het organiseren van kanotochten in Zweden een soort ‘adventure’, want ze doen dit naast hun drukke baan of hebben hiervoor een succesvolle carrière in de financiële wereld vaarwel gezegd.

Wil je wat anders dan een week lang bakken op het strand? Trommel wat vrienden of familieleden op en boek een kanotocht bij Moose Adventures. Je kunt de reis al boeken vanaf € 699, en dat is inclusief de vliegreis en de huur van de kano. Elke week kunnen maximaal 16 personen met 8 kano’s dit avontuur aangaan, dus wees er op tijd bij. Kijk voor meer informatie op de website van Moose Adventures: www.moose-adventures.nl

Foto's © Moose Adventures, Utrecht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Eric
Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!