Zweden met Voigt Travel

Kamperen in Zweden

Kamperen en campings in ZwedenHet uitgestrekte Zweden is bij uitstek geschikt om te kamperen. In het hele land zijn meer dan 600 campings, waarvan een groot deel is aangesloten bij de Zweedse Campingbond SCR. De campings en kampeerplaatsen liggen midden in de natuur in een prachtige omgeving, vlakbij een meer of de zee waar je kunt zwemmen. Ze zijn modern en ze beschikken over talloze faciliteiten, zoals de verhuur van fietsen of boten, tennisbanen en sauna’s.

Op de campings kun je niet alleen je tent of caravan kwijt, maar ook zijn er vaak vakantiehuisjes die je kunt huren. De prijs voor een overnachting op een camping begint vanaf € 17,50. Voor een huisje ben je minimaal € 50 per nacht kwijt. Kamperen in Zweden is niet alleen populair bij toeristen, maar ook bij Zweedse gezinnen zelf. Zweden telt in Europa de meeste caravans per hoofd van de bevolking.

Om te kamperen in Zweden, heb je een Camping Key Europe-kaart nodig. Met deze Europese campingkaart kun je je gemakkelijk inschrijven bij aankomst. Je hoeft alleen de kaart te laten zien. Met de campingkaart krijg je verder korting op veerboten, tolwegen, bruggen, pretparken, musea en dierentuinen. Je kunt de Camping Key Europe-kaart bestellen bij de ANWB of aanschaffen op je eerste camping.

Wildkamperen in Zweden

In Zweden heeft iedereen vrije toegang tot een stuk land, ongeacht wie de eigenaar is. Dit is zelfs wettelijk geregeld, en staat in het Zweeds bekend als Allemansrätten. Iedereen kan vrij de natuur in lopen, zolang je niets beschadigt. Alleen voor gemotoriseerde voertuigen is het niet toegestaan te rijden waar je maar wilt. Je mag dus niet je caravan in het bos neerzetten.

Met deze wet is het ook mogelijk om wild te kamperen in Zweden, maar hou daarbij wel enkele regels in acht. Zet nooit je tent op een akker of een weiland, en altijd uit de buurt van een huis. Zorg ook dat je niet vanuit de verte zichtbaar bent vanuit een huis. Kampeer niet langer dan twee dagen op dezelfde plek en ruim al je afval op. De natuurlijke omgeving mag niet worden aangetast. Je mag alleen een vuurtje maken op plaatsen waar geen risico bestaat dat het vuur zich verspreid. Vermijd bemoste of veenondergrond, waar het vuur ondergronds nog lang ongemerkt kan branden. Bij Scandinavië denk je misschien aan kou en regen, maar in de zomer kan het best heet en droog worden in Zweden.

Voor het laatst bijgewerkt op 29 juni 2015. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over kamperen in Zweden, kun je dat laten weten via het contactformulier. Foto © depositphotos.com/noltelourens.

ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam