Slapen in een futuristische boomhut in Zweden

Amsterdam, 12 april 2019 – Wil je in Zweden eens ergens anders slapen dan in zo’n rood houten huisje? Zo’n stuga roept natuurlijk een ‘typisch Zweeds gevoel op’, maar sinds kort kun je de aantrekkingskracht van het land ook ervaren in een futuristische boomhut. In de bossen van de regio Dalarna kun je met twee personen slapen in een fantasierijke rode bol, die zowel op Star Wars als op de verhalen van Pippi Langkous lijkt te zijn geïnspireerd.

Op 3 meter hoogte hangt tussen twee pijnbomen de Supermåne, ofwel de ‘Supermaan’, zoals de Nederlandse eigenaren deze design-boomhut hebben gedoopt. Je wordt zachtjes in slaap gewiegd, maar vergeet niet goed je ogen te openen voordat je sluimerend de nacht ingaat. Onder je kun je zomaar een eland zien grazen, of een hert, een lynx of een vos. In de avond kun je door het koepelraam zo de sterrenhemel in kijken, met een kans om het noorderlicht te zien.

De futuristische aluminium-bol is gebouwd van materialen en technieken die geleend zijn van de luchtvaartindustrie. Kabels en touwen die verbonden zijn met andere volwassen bomen, zorgen ervoor dat de boomhut stabiel blijft hangen. De boomhut is bedekt met dik canvas en volledig geïsoleerd. In de winter kun je het warm maken met een (brandveilige) houtkachel en er is vloerverwarming. Alleen moet je dan wel de sneeuw van het koepelraam schudden om in de hemel te kunnen turen.

De rode bol maakt deel uit van de vakantieboerderij Näsets Marcusgård midden op het Zweedse platteland, die door het Nederlandse stel Mireille en Willem wordt gerund. Ze hebben nog meer bijzondere accommodatie, zoals Oddis Öga. Dit is een soort ruimteschip in het bos, maar die staat wel gewoon op de grond. Ook hebben ze die karakteristieke rode houten huizen, waar je kunt douchen en ontbijten. Wil je meer weten, kijk dan op hun website: www.nasets-marcusgard.se

Foto's © Näsets Marcusgård, Zweden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Eric
Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!