Cuba heropent de grens: toeristen weer welkom

Cuba heropening toeristenAmsterdam, 21 november 2021 – Cuba is weer een land waar je naartoe kunt reizen. Sinds 15 november 2021 zijn alle buitenlandse toeristen welkom op het Caribische eiland, zo heeft de regering onlangs aangekondigd.

De regels zijn relatief soepel voor vakantiegangers. Zo is een volledige vaccinatie voldoende om op vakantie naar Cuba te gaan. Je hebt dan geen aanvullende PCR-test meer nodig. Ook als je niet bent gevaccineerd, mag je naar Cuba reizen. Dan moet je wel een negatief resultaat laten zien van een PCR-test die minstens voor 72 uur voor vertrek is afgenomen. De verplichte 5-daagse quarantaine voor buitenlanders in een ‘hotelziekenhuis’ is afgeschaft.

Cuba hield de internationale grens 20 maanden potdicht en had strenge regels om het verdoemde coronavirus te beteugelen. Met de heropening van de grens wil het land de noodlijdende toeristenindustrie weer een stimulans geven. De heropening valt samen met het toeristische hoogseizoen, dat loopt van half november tot half maart.

Meeste Cubanen zijn gevaccineerd

Ook ziet Cuba dat regionale ‘concurrenten’ als de Bahama’s en de Dominicaanse Republiek inmiddels weer toeristen verwelkomen, dus kan het land niet achterblijven. Met de heropening worden toeristische activiteiten geleidelijk hervat. Excursies zijn mogelijk en steeds meer restaurants en hotels gaan weer open. In publieke binnenruimtes moet je nog wel een mondkapje dragen.

Cuba heropening

De situatie rond corona is eigenlijk best wel goed, als je de officiële cijfers mag geloven. In december is waarschijnlijk rond 90 procent van de bevolking volledig gevaccineerd met een van de drie vaccins die de Cubanen zelf hebben ontwikkeld. Volgens de doorgaans betrouwbare statistieken van wereldgezondheidsorganisatie WHO is het aantal besmettingen in Cuba sterk gedaald de laatste maanden.

Vergeleken met Nederland lukt het Cuba een stuk beter om corona onder de duim te houden. Desondanks staat het reisadvies voor Cuba nog steeds op oranje, omdat onze regering het land beschouwt als een ‘hoogrisicogebied’. Het reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken is dus nogal achterhaald, net zoals de negatieve reisadviezen voor veel andere landen waar het véél beter gaat dan in Nederland.

In steeds meer landen buiten Europa zijn gevaccineerde toeristen weer welkom. Zo hebben onlangs ook de Verenigde Staten, Canada en India de grenzen heropend.

Cuba heropening toerisme

Foto's © Kamira/Shutterstock; Pixabay.
ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!