Geen visum meer nodig voor Suriname, wel ‘entree’ betalen

Suriname geen visum meer nodigAmsterdam, 10 juli 2022 – Wil je op vakantie naar Suriname? Qua papierwerk is een bezoek aan dit enerverende Zuid-Amerikaanse land een stukje makkelijker geworden. Sinds 1 juli 2022 hebben Nederlanders namelijk geen visum meer nodig om naar Suriname te reizen. Wel moeten buitenlandse toeristen voortaan een ‘toegangsprijs’ betalen.

De afschaffing van de visumplicht is bedoeld om meer toeristen te trekken, na twee rampzalige coronajaren. Als je naar het land reist als toerist of voor een familiebezoek, ben je vrijgesteld van de aanvraag van een visum. Maar de Surinaamse regering heeft natuurlijk nog altijd inkomsten nodig. Daarom heeft de overheid een entry fee ingesteld van € 25.

Hoe werkt het betalen van entree?

De verplichte entree geldt voor toeristen van alle landen, met uitzondering van Vaticaanstad. Je dient de toegangsprijs online te betalen via de website van VFS Global, een instantie waar het Surinaamse ministerie van Buitenlandse Zaken mee samenwerkt. Hiervoor betaal je ook nog € 8 aan ‘servicekosten’. Zo brengt een vakantie naar Suriname in ieder geval administratieve lasten met zich mee van € 33 per persoon.

Suriname entree betalen

Je moet de entreeprijs minimaal 24 uur voor vertrek betalen, zo meldt het Consulaat van Suriname op zijn website. Hiervoor moet je een kopie van je paspoort uploaden. Je kunt betalen met een bankpas of creditcard. Het (elektronische) bewijs van betaling moet je meenemen naar Suriname en bij aankomst kunnen laten zien.

Wil je veilig en vertrouwd je entry fee voor Suriname regelen?
► Levering binnen 18 uur! Regel je toegangsprijs op www.entryfeesuriname.nl

Je paspoort moet nog minstens 6 maanden geldig zijn bij aankomst in Suriname. Je mag dan in ieder geval 30 dagen in het land verblijven. Wil je langer in Suriname vertoeven, dan kun je bij de Vreemdelingenpolitie een verlenging aanvragen van nog eens 60 dagen.

Uitzonderingen en coronaregels

In ‘noodgevallen’ mag je de toegangsprijs ook betalen bij aankomst op de internationale luchthaven in Paramaribo of bij de grensovergangen van buurlanden Guyana en Frans-Guyana. Wat die noodgevallen behelzen, wordt niet duidelijk gemaakt door het consulaat (misschien een haperende internetverbinding?). Betaling in deze situaties moet met contant en gepast geld (euro’s of Amerikaanse dollars).

Suriname geen visum

Als je voor andere doeleinden naar Suriname gaat, bijvoorbeeld voor zaken, werk, studie of een stage, moet je nog steeds een visum aanvragen. Iemand met een Surinaams paspoort hoeft uiteraard niets te betalen.

Suriname heeft de coronaregels in april 2022 versoepeld. Voor degenen die volledig gevaccineerd zijn of hersteld zijn van corona, is een PCR-test of sneltest niet meer nodig. Een herstelbewijs is 6 maanden geldig na een infectie. Kijk voor meer informatie op de website van het Consulaat van Suriname in Amsterdam: netherlands.consulate.gov.sr

Wil je een rondreis maken in Suriname?
Ontdek de beste vakanties in Suriname bij Travelworld
Foto's © Shutterstock.com.
ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!