Reizen en vakantie in Suriname

Kerngegevens

– Oppervlakte: 163.000 vierkante kilometer (vier keer Nederland);
– Inwoneraantal: 560.157 (2012);
– Bevolkingsdichtheid: 3 inwoners per vierkante kilometer;
– Staatsvorm: Republiek;
– Hoofdstad: Paramaribo;
– Talen: Nederlands, Engels;
– Munteenheid: Surinaamse dollar (SRD);
– Gemiddeld jaarinkomen: $ 11.800 (2011).

Tips over een vakantie in Paramaribo

Een Caribische stad met een Hollands tintje, dan hebben we het uiteraard over Paramaribo. Het hele jaar zon, goed eten, vriendelijke mensen én elke dag bijkomen met een verse kokosnoot in je hand. Dat klinkt toch geweldig? De jungle van Suriname is het grootste juweel van het land, maar Paramaribo mag er ook zeker wezen. Lees hier meer over een vakantie in Paramaribo

Informatie over visum Suriname

Reizen en vakantie in SurinameStaatsburgers uit Nederland en België hebben geen visum nodig voor een vakantie in Suriname. Wel moet je een Toeristenkaart aanvragen als je naar Suriname reist. Daarvoor dien je in het bezit te zijn van een paspoort dat bij aankomst nog minstens 6 maanden geldig is. Ook moet je beschikken over een vliegticket voor de terugreis of een vlucht naar een andere bestemming.

De Toeristenkaart is geldig voor één reis naar Suriname en een maximaal verblijf van 30 dagen. Je kunt je verblijf bij de Vreemdelingendienst in het land verlengen met nog eens 60 dagen. Het visum kun je aanvragen bij het Consulaat-Generaal van Suriname in Amsterdam, bij speciaal daarvoor bestemde balies op Schiphol en bij aankomst op de Johan Adolf Pengel internationale luchthaven in Suriname. In 2015 bedroegen de kosten van de Toeristenkaart € 20. Voor politieke en zakelijke vragen kun je contact opnemen met de Ambassade van Suriname in Den Haag.

Communicatie in Suriname

Internationaal toegangsnummer: +597.
Collect call naar Nederland: 157.
Alarmnummer ambulance: 113.
Alarmnummer politie: 115.
Alarmnummer brandweer: 110.
Inlichtingen telefoonnummers: 108.

Tijdsverschil met Suriname

Tijdens onze wintertijd is het in Suriname 4 uur vroeger dan in Nederland. Tijdens onze zomertijd, van het laatste weekend van maart tot het laatste weekend van oktober, is het in Suriname 5 uur vroeger dan in Nederland.

Elektriciteit in Suriname

De elektriciteit in Suriname is 110-127 volt, met een frequentie van 60 Hertz. Sommige grotere hotels en appartementen beschikken ook over stopcontacten met 220 volt. Het land maakt zowel gebruik als Europese stopcontacten die geschikt zijn voor 2-polige stekkers, als Noord-Amerikaanse stopcontacten die geschikt zijn voor stekkers met twee platte pinnen. Het is dus raadzaam een wereldstekker mee te nemen. In het binnenland is niet overal elektriciteit beschikbaar. Sommige resorts in de jungle maken gebruik van generatoren.

Foto © depositphotos.com/jeewee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam