Nieuwe wandelpad dwars door Jordanië

FOX rondreizen door Jordanië

Wandelpad JordaniëAmsterdam, 26 september 2016 – Over een jaar of twee kun je dwars door Jordanië wandelen, van het noorden naar het zuiden. In september is in de noordelijke stad Umm Qais de eerste drie kilometer uitgezet van The Jordan Trail, een nieuw langeafstandswandelpad van 600 kilometer.

The Jordan Trail moet in 2018 klaar zijn en eindigt dan in de zuidelijke badplaats Aqaba. Het wandelpad belooft een indrukwekkende ervaring te worden: het voert door 52 dorpen en steden langs spectaculaire landschappen en verschillende culturen. Je loopt door glooiende beboste heuvels, langs ruige wadi’s en kliffen, langs het zoute water van de Dode Zee en de roze zandstenen rotsen van Petra, door de vallei van Wadi Rum en langs de kleurrijke koralen van de Rode Zee.

De wandelroute is onderverdeeld in acht segmenten. De volledige trektocht van The Jordan Trail neemt 40 dagen in beslag, maar je kunt natuurlijk ook een deel ervan lopen. Vooralsnog zijn er weinig faciliteiten langs de route (zoals waterpunten en accommodatie), dus het is raadzaam met een groep of gids op pad te gaan (neem bijvoorbeeld minimaal 5 liter water mee op één dag).

Het idee van het wandelpad is afkomstig van de Jordaanse avonturier Amjad Shahrour, die in het hele land heeft gelopen om de ideale route te verkennen. Een Amerikaanse ontwikkelingsorganisatie helpt bij de aanleg van het langeafstandswandelpad. Voor meer informatie kun je kijken op www.jordantrail.org

Foto © The Jordan Trail.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Eric
Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!