De meest toeristische stad ter wereld is niet wat je denkt

Amsterdam, 14 november 2018 – Waar denk je aan bij de meest toeristische stad ter wereld? Grote kans dat al snel Amsterdam, Venetië of Barcelona over je lippen rolt. Dit zijn immers de steden waar inwoners en bestuurders inmiddels steen en been klagen over lawaaierige rolkoffers, onbeschofte toeristen en Airbnb-adresjes die de huizenmarkt verpesten.

Allemaal fout! De Mexicaanse badplaats Cancún is de meest toeristische stad ter wereld. Dat blijkt althans uit een net verschenen rapport van de World Tourism and Travel Council (WTTC), een internationale organisatie die zich heeft verdiept in stedelijke reistrends. Daarbij wordt niet gekeken naar de overlast, maar naar de afhankelijkheid van het toerisme. De economie van Cancun is voor 49,6 procent afhankelijk van de vakantiegangers die geld in het laatje brengen. Vooral Amerikanen en Canadezen boeken een strandvakantie naar deze badplaats in het uiterste oosten van Mexico.

Op de tweede plaats staat de Marokkaanse stad Marrakech, waar de inkomsten voor 30,2 procent afhankelijk zijn van het toerisme. De Chinese stad Macau staat op de derde plek (29,3 procent). De Amerikaanse stad Orlando (bekend van pretparken als Walt Disney World en het Epcot) en de Turkse badplaats Antalya maken de top 5 compleet.

Venetië staat op de achtste plek, waarbij de inkomsten volgens de WTTC voor 11,4 procent afhankelijk zijn van het toerisme. Het is bijna niet voor te stellen, maar deze drijvende Italiaanse stad vol kanalen en gondola’s die bijna onder de toeristen lijkt te bezwijken verdient haar geld dus vooral met andere zaken. Waarmee dan, vragen we ons af? We zijn benieuwd welke rekenmethode de WTTC heeft gebruikt…

Het zal je niet verbazen, maar een bezoek aan een stad staat steeds vaker op ons vakantielijstje. In 2017 maakten we met z’n allen meer dan 500 miljoen stedentrips.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Eric
Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!