De 5 beste cruisebestemmingen ter wereld

Het maken van een cruise is niet stoffig meer, maar juist hot! Jong en oud leggen hun spaargeld bij elkaar voor een cruise over een van de wereldzeeën. Lekker met je haren in de wind op de voorsteven staan, voor het Titanic-gevoel. Of romantisch dineren met de kapitein, voor het Love Boat-gevoel. Cruiseschepen worden steeds groter en moderner en bieden vermaak voor alle leeftijden. Maar ook de uitstapjes in de havens mag je niet missen.

Neem grondig de tijd om de cruise te kiezen die bij je past. Zet op een rij hoeveel geld je nodig hebt en hoe lang je weg wilt. Zorg dat je goed verzekerd bent, want ook op een cruiseschip kun je ziek worden of bezittingen kwijtraken. Sluit een doorlopende reisverzekering af, dat is handig als je vaker op vakantie gaat. Maak een paklijst en kijk welke kleding nodig is. Op sommige cruiseschepen kun je niet zonder avondkleding bij het Captain’s dinner verschijnen.

En dan moet je nog kiezen: waar ga ik heen? Er is veel keuze, maar wij geven graag een voorzet. Hier hebben we 5 beste cruisebestemmingen ter wereld op een rij gezet.

Culinair genieten in de Middellandse Zee

De Middellandse Zee is een van de beste cruisebestemmingen voor fijnproevers en lekkerbekken. In de havens kun je je versmaden aan lokale specialiteiten. Ga voor tapas in Barcelona, bouillabaisse in Marseille en verse pasta in Rome. Begin je etentje natuurlijk met een glas cava, prosecco of champagne. Ook voor shoppen en bezoeken aan musea zijn de mogelijkheden eindeloos. Een cruise langs Frankrijk, Italië en Spanje is al lang een van de favorieten onder cruisepassagiers. Voor de Middellandse Zee kun je daarom kiezen uit vele cruisemaatschappijen.

Actief in het Caribisch gebied

Denk je dat een cruise in het Caribisch gebied alleen geschikt is voor families en romantische stelletjes? Fout! Ook jongeren voelen zich thuis op een cruiseschip in de Cariben. Naast een overdaad aan zon worden ze beloond met spannende excursies. In Belize kun je je in een opblaasband laten meevoeren over een rivier. Of krijg een adrenalinekick met een zip-line boven de jungle. Hangend aan een kabel daal je 200 meter naar de grond. Op het eiland Roatán voor de kust van Honduras kun je snorkelen tussen koraalriffen. Op de Kaaimaneilanden kun je onder water grote pijlstaartroggen aaien. Een cruise in het Caribisch gebied is allesbehalve saai. Er zijn genoeg activiteiten om avontuurlijke jongeren te verleiden.

Ontspannen in de Indische Oceaan

Voor een exotische cruise kies je voor de Indische Oceaan. Je vaart tussen tropische bestemmingen als Mauritius, de Malediven en de Seychellen. Hier kun je turen naar een kustlijn van witte zandstranden en palmbomen. Eenmaal voor anker kun je je handdoek uitrollen. Zet je tanden in sappig fruit en duik in de azuurblauwe zee. Wandel door dichte jungle en laat je inpalmen door traditioneel geklede locals. Sommige cruiseschepen leggen aan in Maputo, de hoofdstad van Mozambique. Het is een verrassend kosmopolitische stad met Portugese invloeden, jazz en prachtige stranden. Veel cruises in de Indische Oceaan vertrekken vanuit Zuid-Afrika. Dan kun je de cruisevakantie meteen met een safari combineren.

Coole cruises in het poolgebied

Met een cruise kun je op plekken komen die anders moeilijk te bereiken zijn. Zo kun je vanaf een cruiseschip de noordpool van dichtbij bewonderen. Je vaart langs de besneeuwde ijsschotsen en gletsjers van Spitsbergen, Groenland en Canada. Ideaal voor het spotten van wilde dieren! Met een beetje geluk zie je ijsberen, zeehonden en walrussen. Ook voor een cruise in Antarctica is warme kleding vereist. Op de zuidpool zie je uitgestrekte poolvlaktes, spectaculaire ijsbergen, pinguïns en zeeleeuwen. Het poolgebied wordt steeds populairder als cruisebestemming. Wrang genoeg komt dat door de opwarming van de aarde. Veel mensen willen de ijskappen nog zien voordat het ijs is gesmolten. Denk erom dat aan cruises in het poolgebied een flink prijskaartje hangt.

Ontdek de oude beschavingen van Azië

Backpacken is niet meer nodig om de oude beschavingen van Azië te ontdekken. Tegenwoordig kun je dat ook doen met een cruise! Landen in het Verre Oosten hebben de laatste jaren veel geld gestoken in cruiseterminals. Azië heeft nu al meer dan 200 havens waar cruiseschepen kunnen aanmeren. Eenmaal op de kade kom je direct in contact met eeuwenoude culturen. Vele havens hebben werelderfgoederen van Unesco. Alleen de Japanse stad Kyoto heeft er al 17. In Vietnam vaar je langs de oude handelsstad Hoi An of de spectaculaire rotsformaties in Halong Bay. In Maleisië ben je vanaf het cruiseschip zo in Melaka. In deze stad waren de Nederlanders jarenlang de baas. Naast de tempels hebben Aziatische steden mooie tuinen, levendige markten en glinsterende wolkenkrabbers. Een cruise is dé nieuwe manier voor een rondreis in Azië.

Voor het laatst bijgewerkt op 24 mei 2018. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over de vijf beste cruisebestemmingen ter wereld, kun je dat laten weten via het contactformulier.

ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam