Commerciële visa bemiddelaars

VisumAls je zelf alles hebt geprobeerd om een visum te bemachtigen en het is je niet gelukt, kun je altijd nog naar een commercieel bemiddelingsbureau toestappen. Het kost je nog meer geld, maar je moet er wel wat voor over hebben om landen te kunnen betreden die hun deuren zoveel mogelijk voor individuele reizigers gesloten proberen te houden.

Als je nog dieper in de buidel wil tasten, kun je een nachtje in een duur hotel reserveren in het land waar je naartoe wilt. Een aantal vier- en vijf-sterren hotels regelen dan een visum voor je. Dan zijn er ook nog reisorganisaties die een visum kunnen regelen. Bij sommige reisorganisaties hoef je niet perse een reis te boeken, anders wordt het aanvragen van een visum wel erg kostbaar. Als je in het buitenland bent, informeer dan bij andere reizigers naar welk reisbureau je het beste kan toestappen. In Bangkok weigerde de ambassade van Laos mij ooit een visum, maar ik kon het uiteindelijk wel bij een reisbureau regelen zonder een dure trip te hoeven boeken.

Hieronder staat een overzicht van enkele commerciële bemiddelingsbureaus in Nederland en België die je tegen betaling behulpzaam kunnen zijn bij het aanvragen van een visum:

Voor het laatst bijgewerkt op 8 februari 2021. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over commerciële visa bemiddelaars, kun je dat laten weten via het contactformulier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam