Dagboek van een wereldreis

Dinsdag 9 januari (dag 66)

Hahahaha, in Nederland zitten ze nu te kleumen van de kou en ik heb de hele dag op het strand gelegen. Dit is écht het goede leven. Gisteravond zitten pimpelen met een paar Zweden en Duitsers. Lekker uitslapen, op m’n gemak buiten ontbijten, naar het strand kuieren, in een strandtent een milkshake of een biertje pakken, even terug naar mijn Indiase familie om een douche te nemen en me op te frissen, en vervolgens een restaurantje opzoeken en de avond dóórdrinken.

Dit is níet India, denk ik vaak bij mezelf. De alcohol vloeit rijkelijk (iets wat in de rest van India ondenkbaar is) en vrouwen kunnen gewoon in bikini op het strand zonnebaden. Gisteravond bestelde ik overigens een flesje rode wijn, gemaakt van palmbladeren, waar maar liefst 42,5 procent alcohol in bleek te zitten! Zelfs het meest on-Indiase deel van India blijft me nog verrassen. Ook lekker gezwommen vandaag, héérlijk, de eerste keer tijdens mijn wereldreis en ik ben het nog niet verleerd. In de zee zwommen ook paarse kwallen. Ik zal mijn survival guide erop moeten naslaan of deze vreemdsoortige kwallen kwaad kunnen.

Ik zit nu aan een minder sterke rode wijn te nippen in Bar Pedro, ontstaan tijdens de glorietijd van de hippies in de jaren zestig. Nog altijd zitten er semi-hippies met lange wilde haren shaggies te draaien. Ik zet mijn (of hét) goede leven nog maar even voort door een kokosnootpannenkoek te bestellen en uhh…. nog een wijntje.

► Verder lezen naar woensdag 10 januari.

ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam