Betalen voor je koffer bij KLM: overzicht bagagekosten

BETALEN VOOR JE KOFFER BIJ KLM: OVERZICHT BAGAGEKOSTEN

KLM vliegtuig op SchipholAmsterdam, 13 februari 2013 – KLM laat passagiers op Europese vluchten vanaf 22 april betalen voor ruimbagage. Als je een koffer thuis al incheckt, kost dit je 15 euro. Op de luchthaven zelf ben je 30 euro kwijt voor het inchecken van een koffer.

Voor intercontinentale vluchten kun je bij KLM je koffer nog steeds kosteloos blijven inchecken. Ook wanneer je binnen Europa vliegt als onderdeel van een intercontinentale reis. Ook Flying Blue-deelnemers blijven de extra kosten bespaard. Verder hoef je niks extra’s af te rekenen als je naar Georgië, Italië, Turkije, de Oekraïne, Rusland of Wit-Rusland vliegt.

KLM haakt met de nieuwe bagageregels in op een trend van vooral prijsvechters om passagiers voor ruimbagage te laten betalen. Ooit kon je gratis een koffer meenemen, nu moet je steeds vaker je portemonnee trekken voor extra bagage. Het is een manier voor luchtvaartmaatschappijen om in een concurrerende markt de stijgende kosten het hoofd te bieden. Voor reizigers wordt het steeds meer een uitdaging om al je spullen in je handbagage te stoppen.

Hieronder een overzicht van luchtvaartmaatschappijen die vanaf Nederlandse luchthavens vliegen en kosten in rekening brengen voor ruimbagage (kosten per enkele reis, anno februari 2013):

► Aer Lingus: voor Europese vluchten ben je tussen de € 15 en € 25 kwijt voor 1 stuk bagage als je het online regelt. Op de luchthaven zelf betaal je € 30 – € 45, afhankelijk van de lengte van de vlucht. Bij intercontinentale vluchten is één koffer gratis.

► Air Berlin: online € 15 voor 1 stuk bagage (tot maximaal 23 kilo). Op de luchthaven € 30.

► Easyjet: op de luchthaven zelf betaal je € 30 voor een in te checken koffer. Regel je het tijdens de boeking via internet, dan ben je € 22,55 kwijt per tas.

► Ryanair: de kosten variëren van € 15 voor een ingecheckte tas van maximaal 15 kilo in het laagseizoen tot € 45 voor een tas van maximaal 20 kilo op geselecteerde vluchten in het hoogseizoen. Bij het inchecken op de luchthaven zelf ben je fors meer kwijt, van € 60 tot € 140.

► Transavia: vanaf € 10 voor een koffer van maximaal 15 kilo tot € 85 voor een koffer van maximaal 32 kilo als je het vantevoren regelt. Op de luchthaven betaal je meer, van € 20 tot € 100.

► Wizz Air: van € 15 (korte vlucht, laagseizoen) tot € 35 (lange vlucht, hoogseizoen) per tas. Op het vliegveld kost 1 stuk in te checken ruimbagage € 45.

 

ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!