Reizen en vakantie in Turkije

Kerngegevens

– Oppervlakte: 779.000 vierkante kilometer (negentien keer Nederland);
– Inwoneraantal: 79.414.269 (2015);
– Bevolkingsdichtheid: 102 inwoners per vierkante kilometer;
– Staatsvorm: Republiek;
– Hoofdstad: Ankara;
– Talen: Turks, Koerdisch;
– Munteenheid: Turkse lire;
– Gemiddeld jaarinkomen: $ 20.500 (2015).

Informatie over visum Turkije

Blauwe Moskee in Istanbul

Nederlanders hebben voor een vakantie in Turkije een geldig paspoort of identiteitskaart nodig én een e-visum. Je kunt een visum Turkije snel, goedkoop en gemakkelijk online aanvragen via een Nederlandse visumbemiddelaar of via een website van de Turkse overheid: https://www.evisa.gov.tr/en. Reizigers met een e-visum hoeven na aankomst op de luchthaven in Turkije niet meer langs het visaloket en kunnen direct door naar de paspoortcontrole.

Het e-visum is 6 maanden geldig en de bezoeker kan maximaal 90 dagen in Turkije verblijven. De kosten bedragen € 15. Behalve via internet, is een visum ook op alle internationale luchthavens in Turkije en aan de grens verkrijgbaar. Voor informatie over een langer verblijf of een werkvergunning kun je contact opnemen met de Ambassade van Turkije in Den Haag.

Tips voor een vakantie in Istanbul

Een vakantie in Istanbul beleef je in de enige metropool ter wereld die op twee continenten ligt. De grootste stad van Turkije en de vroegere hoofdstad van het Byzantijnse en het Ottomaanse Rijk, vroeger bekend als Constantinopel, staat met de ene voet in Europa en de andere voet in Azië. Lees hier meer over een vakantie in Istanbul

Reizen met de bus in Turkije

Reizen met de bus in TurkijeVoor het reizen in Turkije is de bus de gemakkelijkste optie. Tussen alle steden en dorpen rijden bussen. Ze rijden ook heel regelmatig, het is goedkoop en er is veel keuze. Turkije kent honderden busmaatschappijen die met elkaar concurreren om de gunst van de reiziger. Lees hier meer over het reizen met de bus in Turkije

Communicatie in Turkije

Internationaal toegangsnummer: +90.
Collect call naar Nederland: 00800 31 11 77.
Alarmnummer eerste hulp: 112.
Alarmnummer politie: 155.
Alarmnummer brandweer: 110.
Verkeerspolitie: 154.

Tijdsverschil met Turkije

In Turkije is het 1 uur later dan in Nederland. De zomertijd, van het laatste weekend van maart tot het laatste weekend van oktober, is in Turkije hetzelfde als in Nederland.

Elektriciteit in Turkije

De elektriciteit in Turkije in 220 volt met een frequentie van 50 Hertz. Op sommige plaatsen in Istanbul is de spanning echter nog 110 volt. Daarvoor is het verstandig een adapter mee te nemen. Niet alle stopcontacten zijn geschikt voor Nederlandse stekkers, dus het is ook raadzaam een wereldstekker mee te nemen.

Share Button