Reizen naar Cyprus nu verstandig?

CyprusAmsterdam, 22 maart 2013 – Is het nu verstandig naar Cyprus te reizen, nu het land met veel moeite een faillissement probeert af te wenden? Qua veiligheid zal het wel meevallen, alleen is het de vraag of de geldautomaten het nog doen of de banken nog wel open zijn.

Bij dit soort financiële crisis spelen de problemen zich hoofdzakelijk in de hoofdstad af, in dit geval dus Nicosia. In badplaatsen en toeristische oorden merk je er meestal veel minder van. Vorig jaar waren we op het Griekse eiland Kreta toen er berichten in de media verschenen dat Grieken massaal geld opnamen. Bevreesd als we waren dat we zonder geld kwamen te zitten, hebben we honderden euro’s gepind. Zwaar overdreven, bleek achteraf.

Mocht je nu de komende dagen naar Cyprus afreizen, dan is het wel verstandig enkele voorzorgsmaatregelen te nemen. Zorg dat je grote bedragen al in Nederland vooruit hebt betaald met een creditcard of via een bankoverschrijving, zoals de rekening van het hotel, het appartement, de huur van een auto of een vliegticket. Neem de betalingsbewijzen mee.

Neem verder voldoende contant geld mee voor eten, drinken en andere uitgaven, zodat je niet afhankelijk bent van bankkantoren of geldautomaten die het misschien niet doen. Probeer op elke manier te voorkomen dat je net als de Cyprioten in een lange rij voor een bankkantoor moet wachten om bij je geld te komen. Spreid het geld in je bagage. Neem naast het contant geld zoveel mogelijk bankpasjes en creditcards van verschillende banken mee om in dringende gevallen over voldoende financiële middelen te kunnen beschikken.

Opvallend genoeg staat er op de websites van reisorganisaties die reizen aanbieden naar Cyprus, helemaal geen informatie over de actuele situatie. Ook het Verkeersbureau van Cyprus rept niet over de moeilijkheden in het land. Cyprus is zeker de moeite waard om te bezoeken, maar wees voorbereid!

Klik hier voor praktische reisinformatie over Cyprus

ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!