Tips voor een vakantie in Cyprus

Kerngegevens

– Oppervlakte: 9300 vierkante kilometer (een kwart van Nederland);
– Inwoneraantal: 1.205.575 (2016);
– Bevolkingsdichtheid: 130 inwoners per vierkante kilometer;
– Staatsvorm: Republiek;
– Hoofdstad: Nicosia;
– Talen: Grieks, Turks, Engels;
– Munteenheid: Euro (EUR);
– Gemiddeld jaarinkomen: $ 34.400 (2016).

Nicosia, de laatste verdeelde hoofdstad van Europa

Turkse moskee in NicosiaWe herdenken dat de Berlijnse Muur een kwart eeuw geleden is gevallen, maar ondertussen is er een andere stad in Europa waar de muur gewoon nog recht overeind staat. Nicosia, de hoofdstad van Cyprus, is sinds 1975 verdeeld in een Grieks en een Turks deel. Lees hier meer over Nicosia, de laatste verdeelde hoofdstad van Europa

Tips voor een vakantie in Noord-Cyprus

In tegenstelling tot het toeristische Griekse deel van Cyprus, is het noordelijke Turkse deel van het eiland veel minder bekend. Na de Turkse invasie in 1974 is de grens tussen beide zijden van het eiland ontstaan. Het noordelijke deel neemt ongeveer een derde van het eiland in beslag en wordt alleen door Turkije als officiële staat erkend. Lees hier meer over een vakantie in Noord-Cyprus

Informatie over visum Cyprus

Staatsburgers uit Nederland en België hebben een geldig paspoort of identiteitskaart nodig voor een vakantie in Cyprus. Zonder visum kun je maximaal 90 dagen in het land verblijven. Als een stempel in je paspoort hebt staan van de ‘Turkse Republiek van Noord-Cyprus’, kun je bij aankomst in het land grote moeilijkheden verwachten. Voor een langer verblijf of voor werk is een werkvergunning vereist. Meer informatie hierover is te krijgen bij de Ambassade van Cyprus in Den Haag.

Communicatie in Cyprus

Internationaal toegangsnummer: +357.
Collect call naar Nederland: 800-90031.
Algemeen alarmnummer: 112.
Alarmnummer politie, brandweer, ambulance: 199.

Tijdsverschil met Cyprus

In Cyprus is het 1 uur later dan in Nederland. Cyprus kent ook een zomertijd, van de laatste zondag in maart tot de laatste zondag in oktober. Die zomertijd geldt voor dezelfde periode als in Nederland.

Elektriciteit in Cyprus

De elektriciteit in Cyprus is 220-240 volt. De stekker en stopcontacten zijn in Cyprus anders dan in Nederland, er worden vierkante stekkers gebruikt. Het is dus raadzaam een wereldstekker mee te nemen.

Voor het laatst bijgewerkt op 18 februari 2017. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over een vakantie in Cyprus, kun je dat laten weten via het contactformulier.

Share Button