Nederlanders spenderen weinig aan hotels

NEDERLANDERS SPENDEREN WEINIG AAN HOTELS

Hotelkamer in Londen
Hotelkamer in Londen

Amsterdam, 23 mei 2013 – Nederlanders lijken bij het boeken van een hotelkamer goed op de centen te letten. Ze trekken relatief weinig geld uit voor een hotelovernachting in het buitenland. Het afgelopen jaar betaalden ze gemiddeld € 103 voor een hotelkamer, blijkt uit een onderzoek van de boekingswebsite Hotels.com onder 29 nationaliteiten.

Wereldwijd overnachten alleen Spaanse reizigers voordeliger over de grens. Zij waren gemiddeld € 102 kwijt voor een overnachting in een hotel. Ook Mexicanen (€ 104), Portugezen en Duitsers (€ 105) boeken betrekkelijk goedkope hotelkamers over de grens.

Japanners daarentegen zijn de ‘biggest spenders’ ter wereld. Het afgelopen jaar besteedden zij in het buitenland gemiddeld € 145 per hotelovernachting. De top drie wordt gecompleteerd door reizigers uit Australië (€ 136), de Verenigde Staten en Zwitserland (€ 133).

In eigen land rekenden Nederlanders gemiddeld € 94 af voor een hotelovernachting in 2012. Dat is € 9 minder dan in het buitenland. Wereldwijd spendeerden reizigers uit India het minst per binnenlandse hotelovernachting (€ 69), gevolgd door Portugezen (€ 71) en Spanjaarden (€ 73). Zwitsers betalen het meest voor een overnachting in eigen land (€ 151).

ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!