Reizen en vakantie in Zwitserland

Kerngegevens

– Oppervlakte: 41.300 vierkante kilometer (even groot als Nederland);
– Inwoneraantal: 7.925.517 (2012);
– Bevolkingsdichtheid: 192 inwoners per vierkante kilometer;
– Staatsvorm: Republiek;
– Hoofdstad: Bern;
– Talen: Duits, Frans, Italiaans;
– Munteenheid: Zwitserse frank (CHF);
– Gemiddeld jaarinkomen: $ 44.500 (2011).

Bijzondere treinreizen in Zwitserland

Bernina ExpressReizen met de trein in Zwitserland is een feest op zich. Met de besneeuwde bergtoppen, groene alpenweides, diepe ravijnen, kristalheldere meren en vele bruggen en tunnels is het een van de weinige landen in de wereld waar je vanuit de trein vrijwel altijd een goed uitzicht hebt. Behalve de reguliere treinen die de grote steden met elkaar verbinden, is er dus ook een groot aantal speciale trajecten waarover je met de trein kunt reizen. Hier hebben we enkele bijzondere treinreizen in Zwitserland op een rij gezet…

 


Informatie over visum Zwitserland

Reizen en vakantie in ZwitserlandStaatsburgers uit Nederland kunnen op vakantie in Zwitserland voor een periode van maximaal 90 dagen met een geldig paspoort of een verblijfsdocument. Houders van een tijdelijke verblijfsvergunning voor Nederland, moeten een visum aanvragen.

Ook als je langer wilt blijven of wilt werken in Zwitserland, is een visum en/of een werkvergunning vereist. Meer informatie kun je krijgen bij de Ambassade van Zwitserland in Den Haag.

 

Communicatie in Zwitserland

Internationaal toegangsnummer: +41.
Collect call naar Nederland: 0800-550031.
Ambulance: 114.
Politie: 117.
Brandweer: 118.

Tijdsverschil met Zwitserland

Er is geen tijdsverschil tussen Zwitserland en Nederland. Zwitserland kent net als Nederland een zomertijd, van de laatste zondag in maart tot de laatste zondag in oktober.

Elektriciteit in Zwitserland

De elektriciteit in Zwitserland is 230 volt. De stopcontacten en stekkers zijn echter anders dan in Nederland. De stekkers in Zwitserland hebben twee of drie dunne ronde pinnen. Het is dus raadzaam een wereldstekker mee te nemen, omdat Nederlandse stekkers niet altijd passen.

Share Button