Reizen naar Egypte uit de gratie

Cairo

Amsterdam, 14 augustus 2013 – Nu de onrust in Egypte zich snel verspreidt, raakt een vakantie naar het land uit de gratie. Steeds meer reisorganisaties schrappen Egypte uit hun reisaanbod of passen het programma aan.

De cruiserederijen MSC Cruises en Costa Cruises hebben hun reizen naar de Rode Zee geannuleerd. Eerder besloten de reisorganisaties TUI en Thomas Cook reizen naar de Egyptische hoofdstad Cairo en de tempelstad Luxor te schrappen vanwege de politieke spanningen in het Noord-Afrikaanse land. Reisaanbieder Nile Travel heeft het loodje moeten leggen door de onlusten. Nederlanders boeken steeds minder reizen naar Egypte.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken zegt in zijn reisadvies dat alleen de hotelresorts aan de Rode Zee en de Golf van Aqaba nog veilig zijn te bezoeken. Cairo en andere grote steden moeten reizigers zoveel mogelijk mijden, adviseert het ministerie. Toch zijn er nog reisorganisaties, zoals Djed Reizen en Rosetta Reizen, die georganiseerde rondreizen aanbieden naar Egypte.

Op eigen houtje naar Egypte kan natuurlijk ook nog. Luchtvaartmaatschappijen KLM en Egypt Air blijven gewoon vluchten verzorgen naar Cairo, en met chartermaatschappijen zoals Transavia kun je rechtstreeks naar de badplaatsen vliegen. Transavia heeft wel de vluchten naar Luxor geannuleerd. Bij de KLM kun je je ticket naar Cairo kosteloos omboeken voor een andere bestemming.

Het is de vraag of de uitgeroepen noodtoestand, voor liefst een maand, de vakantie leuker maakt. In Caïro, Alexandrië en Suez en in tien provincies geldt een uitgaansverbod van zeven uur ‘s avonds tot zes uur ‘s ochtends, waardoor een avondje lekker uit eten er even niet meer in zit.

► Toch op reis naar Egypte? Klik hier voor praktische reisinformatie

ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!