Reizen en vakantie in Egypte

Kerngegevens

– Oppervlakte: 1.001.000 vierkante kilometer (24 keer Nederland);
– Inwoneraantal: 83.688.164 (2012);
– Bevolkingsdichtheid: 84 inwoners per vierkante kilometer;
– Staatsvorm: Republiek;
– Hoofdstad: Cairo;
– Taal: Arabisch;
– Munteenheid: Egyptische pond (EGP);
– Gemiddeld jaarinkomen: $ 6500 (2011).

Informatie over visum Egypte

Reizen en vakantie in EgypteStaatsburgers uit Nederland en België hebben een visum nodig voor een vakantie in Egypte. Daarvoor dien je in het bezit te zijn van een paspoort dat bij vertrek uit Egypte nog minstens 6 maanden geldig is. Met een identiteitskaart kom je niet het land binnen.

Reizigers kunnen een visum verkrijgen bij aankomst op een van de internationale luchthavens of in de internationale havens. Een toeristenvisum is maximaal 30 dagen geldig. Je moet dit visum bij aankomst eerst ophalen en de sticker in je paspoort hebben geplakt, voordat je door de paspoortcontrole gaat. Je kunt het visum in de aankomsthal verkrijgen bij een balie van een bank en contant betalen met euro’s of Amerikaanse dollars. Er lopen op de vliegvelden ook bemiddelaars rond, maar er is geen noodzaak om met deze mannetjes in zee te gaan. Zij rekenen namelijk ook nog bemiddelingskosten.

Je kunt een visum ook aanvragen bij de Ambassade van Egypte in Den Haag. Binnen drie maanden na afgifte van je visum dien je naar Egypte af te reizen.

Als je in een van de resorts verblijft in Sharm El Sheikh, Dahab, Nuweiba of Taba heb je géén visum nodig voor vertrek naar Egypte. Bij aankomst op de luchthaven of aan de grens kun je een ‘Sinai only visum’ vragen, waarmee je maximaal 14 dagen in deze badplaatsen en in de oostelijke Sinai kunt verblijven. Dit visum kost niets en betreft enkel een stempel in je paspoort. Als je van plan bent excursies te maken buiten deze badplaatsen, heb je wél een officieel toeristenvisum nodig.

Communicatie in Egypte

Internationaal toegangsnummer: +20.
Collect call naar Nederland: (02) 3654431.
Alarmnummer ambulance: 123.
Alarmnummer brandweer: 180.
Alarmnummer politie: 122.
Toeristenpolitie: 126.

Tijdsverschil met Egypte

In de winter is het in Egypte 1 uur later dan in Nederland. In de zomer, van het laatste weekend van maart tot het laatste weekend van oktober, is er geen tijdsverschil tussen Nederland en Egypte.

Elektriciteit in Egypte

De elektriciteit in Egypte is 220 volt, met een frequentie van 50 Hertz. In enkele plaatsen kan ook nog sprake zijn van 110 volt. Het land maakt zowel gebruik van Europese stopcontacten die geschikt zijn voor twee ronde pinnen, als Britse stopcontacten die geschikt zijn voor drie rechthoekige pinnen. Het is dus raadzaam een wereldstekker mee te nemen. Hou er rekening mee dat in hotels soms maar heel weinig stopcontacten zijn.

Share Button