Ruim 100 cruises Holland America Line in Europa

RUIM 100 CRUISES HOLLAND AMERICA LINE IN EUROPA

Holland America LineAmsterdam, 14 oktober 2013 – De Holland America Line heeft volgend jaar 105 Europese afvaarten op het programma staan, verdeeld over 57 verschillende routes. Hiervoor worden 8 van de 15 schepen van de cruisemaatschappij ingezet, maakte de rederij bekend bij de presentatie van het reisprogramma voor 2014. Cruisen is mogelijk van het noorden van Noorwegen tot aan de stranden van Turkije, variërend van 7 tot 42 dagen.

De cruiseschepen van de Holland America Line zullen 7 ‘maiden calls’ afleggen, dus voor de eerste keer een haven aandoen. Zo zullen de schepen voor het eerst aanmeren in IJmuiden, het Bulgaarse Burgàs en de Griekse plaatsen Itea en Kavala.

De rondreizen vertrekken vanuit negen verschillende havens, waaronder Amsterdam, Rotterdam en IJmuiden. Er staan een paar nieuwe routes op de planning, zoals een 12-daagse cruise van Rome naar Kopenhagen ter ere van 70 jaar D-Day. Een van de havens die wordt aangedaan is Cherbourg in Normandië, waar tijdens de Tweede Wereldoorlog de beroemde veldslag plaatsvond.

Ook is er in de zomer een 12-daagse rondreis langs de Baltische Staten, met vertrek vanaf Kopenhagen. Op 18 oktober vaart het cruiseschip Ryndam van Istanbul naar Barcelona. Tijdens de 14-daagse reis door Turkije, Egypte, Griekenland en Italië wordt er voor het eerst gestopt in Antalya.

De Europese routes geven de gasten aan boord van de Holland America Line de mogelijkheid om de Noordpoolcirkel over te steken, te varen door het Duitse Kiel kanaal of via de monding van de Gironde naar Bordeaux te cruisen. Ook staan er aparte uitstapjes op het programma, zoals een zoektocht naar zeemonster ‘Nessie’ in Loch Ness of een duik in de thermale baden van de Blue Lagoon in IJsland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Eric
Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!