Het beste van de beste reisbestemmingen in 2014

Amsterdam, 28 december 2013 – Tegen het einde van het jaar is het weer zover: talloze reisgidsen en websites stellen lijstjes samen van de beste en leukste reisbestemmingen voor het komende jaar. De Wereldreizigersclub heeft hieruit het beste van de beste bestemmingen voor 2014 gedestilleerd.*

Brazilië

Salvador, Brazilië
Salvador, Brazilië

Brazilië, hoe kan het ook anders, komt op bijna alle lijstjes voor. Met het WK Voetbal volgend jaar en de Olympische Spelen in 2016 mag het land natuurlijk niet ontbreken. De regering pompt miljarden dollars in nieuwe hotels en attracties en een verbeterde infrastructuur. Maar er is veel meer naast sport, zoals de indrukwekkende Iguazu watervallen en de koloniale architectuur in Salvador.

Japan

Japan leeft weer op na een paar zware jaren, met een aardbeving, een tsunami en de kernramp van Fukushima. Tokyo is een bezoek waard vanwege de popcultuur, de geschiedenis en het grootste aantal 3-sterren Michelin restaurants ter wereld. De Japanse hoofdstad heeft het enige sushirestaurant met 3 sterren: Jiro Ono. In Japan worden talloze nieuwe festivals georganiseerd en in Kyushu rijdt een nieuwe luxueuze trein, de Seven Stars.

Rwanda

Berggorilla's in Rwanda
Berggorilla’s in Rwanda

De prachtige natuur in Rwanda maakt het Afrikaanse land de moeite van het bezoeken waard. In 2014, twintig jaar na de burgeroorlog, zijn er gelukkig nog steeds berggorilla’s in Volcanoes National Park, maar ook het regenwoud in Nyungwe National Park en de wilde dieren in Akagera National Park moet je niet missen. Vanaf 1 januari 2014 kun je als toerist overigens met één visum zowel Rwanda als de buurlanden Kenia en Oeganda bezoeken.

Ecuador

Ecuador ontwikkelt zich in hoog tempo tot een toeristenbestemming van formaat, met nieuwe hotels en een gloednieuw vliegveld in de hoofdstad Quito. In 2013 is de treindienst tussen Quito en Guayaquil nieuw leven ingeblazen. Er is veel te zien, van nationale parken en de Galapagos eilanden tot koloniale stadjes en overblijfselen van het Inca-rijk. Het land is compact (ongeveer even groot als Zwitserland) en niet duur.

Ethiopië

In Ethiopië, een van de weinige Afrikaanse landen waar het economisch voor de wind gaat, liggen tal van culturele en historische schatten die nog niet ontdekt zijn door het massatoerisme. Liefst negen plekken staan op de werelderfgoedlijst van Unesco, meer dan in enig ander land in Afrika. Bezoek de heilige plaatsen Axum, Lalibela en Harar of Sof Omar, de grootste grot op het continent.

Antarctica

In 2014 is het 100 jaar geleden dat de Ierse ontdekkingsreiziger Sir Ernest Shackleton zijn gevaarlijke, dramatische expeditie ondernam om Antarctica te doorkruisen. Nu een eeuw later is het misschien opnieuw tijd het ijskoude continent aan een expeditie te onderwerpen, om met eigen ogen de gevolgen van de klimaatverandering te zien, maar ook de majestueuze ijsbergen, de gletsjers, de pinguïns en de orka’s. Nu kan dat gelukkig een stuk gerieflijker dan in 1914.

* Samengesteld uit de lijstjes van Lonely Planet, Rough Guide, Yahoo, CNN, National Geographic, TripAdvisor en Fodor’s.

ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!