Reizen en vakantie in Rwanda

Kerngegevens

– Oppervlakte: 26.338 vierkante kilometer (tweederde van Nederland);
– Inwoneraantal: 11.689.696 (2012);
– Bevolkingsdichtheid: 443 inwoners per vierkante kilometer;
– Staatsvorm: Republiek;
– Hoofdstad: Kigali;
– Talen: Kinyarwanda, Frans, Engels;
– Munteenheid: Rwandese Frank (RWF);
– Gemiddeld jaarinkomen: $ 1300 (2011).

Informatie over visum Rwanda

Reizen en vakantie in RwandaInwoners van Nederland hebben een visum nodig voor een bezoek aan Rwanda. Je kunt een toeristenvisum aanvragen waarmee je maximaal 90 dagen in het land kunt blijven. Daarvoor moet je paspoort op de dag van aankomst nog minstens 6 maanden geldig zijn en zijn twee pasfoto’s vereist.

Ook dien je in het bezit te zijn van een vliegticket voor de terugreis of een volgende bestemming, een hotelreservering en het originele inentingsbewijs tegen gele koorts. Een visum kun je aanvragen bij de Ambassade van Rwanda in Den Haag.

Je kunt ook online een visum aanvragen via www.migration.gov.rw. Sinds 1 januari 2014 is het mogelijk een East Africa Tourist Visa aan te vragen, waarmee je ook toegang hebt tot de buurlanden Kenia en Oeganda.

Communicatie in Rwanda

Internationaal toegangsnummer: +250.
Alarmnummer politie en ambulance: 112.
Alarmnummer brandweer: 111.
Alarmnummer verkeersongevallen: 113.
Alarmnummer scheepvaart: 110.

Tijdsverschil met Rwanda

Tijdens onze wintertijd is het in Rwanda 1 uur later dan in Nederland. Tijdens onze zomertijd, van het laatste weekend van maart tot het laatste weekend van oktober, is er geen tijdsverschil tussen Rwanda en Nederland.

Elektriciteit in Rwanda

De elektriciteit in Rwanda is 220-240 volt, met een frequentie van 50 Hertz . Het land gebruikt zowel Europese stopcontacten die geschikt zijn voor Nederlandse en Belgische stekkers met twee ronde pinnen, als stopcontacten die geschikt zijn voor 3-polige stekkers. Het is dus raadzaam een wereldstekker mee te nemen. Stroomstoringen en stroomuitval komen regelmatig voor.

Foto © depositphotos.com/naticastillog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam