Hoogtepunten van Vakantiebeurs 2014

HOOGTEPUNTEN VAN VAKANTIEBEURS 2014

Foto © DZT/Wartburg-Stiftung
Foto © DZT/Wartburg-Stiftung

Amsterdam, 31 december 2013 – Half januari is het weer tijd voor de jaarlijkse Vakantiebeurs in de Jaarbeurs in Utrecht. Vele landen, streken en steden proberen je te verleiden je volgende vakantie dáár door te brengen. Ook talrijke reisorganisaties en andere clubs uit de reiswereld staan paraat om informatie te verschaffen. De Wereldreizigersclub heeft enkele hoogtepunten en bijzonderheden van de Vakantiebeurs 2014 op een rij gezet.

Duitsland is gastland

De oosterburen, waar Nederlanders altijd al vaak komen, hebben in 2014 de eer het ‘gastland’ te zijn op de Vakantiebeurs. Duitsland heeft een stand van 1.500 vierkante meter tot zijn beschikking waar meer dan 100 dorpen, steden en regio’s zich presenteren. Ook is er een wijnproeverij waar alle 13 grote wijnregio’s worden belicht.

Proef de Surinaamse keuken

Op de Vakantiebeurs kun je letterlijk proeven wat Suriname op culinair gebied te bieden heeft. De Surinaamse chefkok Patrick Rechard bereidt op de stand van Stichting Toerisme Suriname (hal 4 stand C 90) de lekkerste Surinaamse gerechten. Zo krijgen bezoekers alvast een voorproefje van het Surinaamse straatbeeld, dat bestaat uit kleuren en geuren, afkomstig van verse specerijen, bloemen, heerlijk eten en prachtig beschilderde woningen.

Eigen paviljoen voor cruise- en zeilvakanties

De internationale rederijen hebben op de Vakantiebeurs een eigen paviljoen, ‘VAAR’, waar je informatie krijgt over cruisevakanties en zeilvakanties. De cruisevakantie zit in de lift, maar nog lang niet iedereen weet wat een cruise precies inhoudt en dat er bovendien veel variëteit is in het wereldwijde aanbod. De één blijft hangen in achterhaalde vooroordelen, de ander heeft geen besef wat er allemaal te doen is tijdens een cruisevakantie, zowel aan boord als aan de wal.

Haarvlechten in GambiaGratis haar vlechten in Gambia-stand

Gambia presenteert zich voor de eerste keer op de Vakantiebeurs. Je kunt hier informatie krijgen over de cultuur, natuur, ecotoerisme, keuken, excursies, het vogelrijk, nationale parken en reservaten, kleurrijke markten, boottochten over de Gambia rivier, het slavernij verleden, watersportactiviteiten en sportvissen. En omdat haarvlechten in het West-Afrikaanse land een zeer traditioneel gebruik is, kun je in de stand (hal 2, stand O2 B041) gratis een vlecht laten zetten.

Ook nieuw: het eiland Saint Helena

Saint Helena staat dit jaar ook voor eerste keer op de Vakantiebeurs. Saint Helena? Ja, Saint Helena, een klein eilandje moederziel alleen in het hart van de Atlantische Oceaan. Vlak onder de evenaar, hemelsbreed tussen zuidelijk Afrika en Brazilië. Het 120 vierkante kilometer grote eiland heeft slechts 4300 inwoners en die noemen zichzelf grappig genoeg de Saints. Naast Saint Helena zijn nog tal van landen en reisorganisaties nieuw, of opnieuw, op de beurs aanwezig, zoals Myanmar, Zuid-Korea, Polen, Japan, Emirates, Singapore Airlines en Cheaptickets.nl. Ook het officiële Amerikaanse verkeersbureau BrandUSA komt voor het eerst vanuit Washington naar Utrecht.

Extra treinen naar Vakantiebeurs

Voor het eerst in de geschiedenis van de Vakantiebeurs laat NS voor bezoekers aan de beurs twee extra treinen rijden. Deze ‘Vakantiebeurs Express’ rijdt op zaterdag 18 januari van Zwolle via Amersfoort naar Utrecht. De trein vertrekt om 08.58 uur en 09.28 uur vanuit Zwolle. De dubbeldekkers worden in Vakantiebeurs-stijl aangekleed en brengen de vakantieliefhebbers in opperbeste stemming naar de Jaarbeurs.

ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!