GambiaReizen en vakantie in Gambia

Kerngegevens

– Oppervlakte: 11.295 vierkante kilometer (een derde van Nederland);
– Inwoneraantal: 1.883.051 (2013);
– Bevolkingsdichtheid: 167 inwoners per vierkante kilometer;
– Staatsvorm: Republiek;
– Hoofdstad: Banjul;
– Talen: Engels (officieel), Mandinka, Wolof, Fula;
– Munteenheid: Dalasi (GMD);
– Gemiddeld jaarinkomen: $ 1900 (2012).

Vissersbootjes op het strand in GambiaTips over vliegen naar Gambia

Het is niet moeilijk om in Gambia te komen. Er zijn een paar Nederlandse luchtvaartmaatschappijen die rechtstreekse vluchten aanbieden vanuit Amsterdam naar Banjul, de hoofdstad van Gambia. De vliegtijd is ruim 6 uur. Bij aankomst in het land kun je gemakkelijk een taxi nemen naar je hotel. Lees hier meer over vliegen naar Gambia….

 


Informatie over visum Gambia

Reizen en vakantie in GambiaReizigers met de Nederlandse of Belgische nationaliteit hebben geen visum nodig voor een vakantie in Gambia. Je moet wel in het bezit zijn van een paspoort dat bij aankomst in Gambia nog minstens 6 maanden geldig is. Belgen kunnen ook met een identiteitskaart naar Gambia reizen (deze moet 6 maanden na terugkeer nog geldig zijn). Voor Nederlanders is een identiteitskaart niet geldig .

Bij aankomst in Gambia krijg je een stempel in het land waarmee je maximaal 30 dagen in het land kan blijven. Het is ook raadzaam een internationaal inentingsbewijs mee te nemen. Voor een langer verblijf of een werkvergunning kun je contact opnemen met het Consulaat van Gambia in Amsterdam of de Ambassade van Gambia in Brussel.

Communicatie in Gambia

Internationaal toegangsnummer: +220.
Alarmnummer ambulance: 116.
Alarmnummer politie: 117.
Alarmnummer brandweer: 118.
Internationale operator assistentie: 100.
Inlichtingen telefoonnummers: 151.

Tijdsverschil met Gambia

Tijdens onze wintertijd is het in Gambia 1 uur vroeger dan in Nederland. Tijdens onze zomertijd, van het laatste weekend van maart tot het laatste weekend van oktober, is het in Gambia 2 uur vroeger dan in Nederland.

Elektriciteit in Gambia

De elektriciteit in Gambia 220-240 volt met een frequentie van 50 Hertz. In het land worden vooral Britse stopcontacten gebruikt die geschikt zijn voor 3-polige stekkers, dus het is raadzaam een wereldstekker mee te nemen. Op sommige plaatsen vind je ook stopcontacten die geschikt zijn voor Nederlandse 2-polige stekkers. Stroomstoringen en stroomuitval komen regelmatig voor, maar grotere hotels hebben eigen generatoren voor de elektriciteitsvoorziening.

Share Button