Vind met nieuwe app andere backpackers in de buurt

Khao San Road in Bangkok
Khao San Road in Bangkok

Amsterdam, 19 februari 2014 – Sommige rugzakreizigers hebben er een gruwelijke hekel aan: steeds op dezelfde plekken dezelfde andere backpackers tegenkomen, met dezelfde Lonely Planet in de hand. Zij willen het liefst in hun eentje de wereld verkennen, contact maken met locals, zich onderdompelen in de lokale cultuur en gewoontes.

Anderen voelen zich juist eenzaam als ze geen andere backpackers tegenkomen. Voor die laatste groep solo rugzakreizigers zijn er nu apps waarmee je gemakkelijk en in één oogopslag kunt zien of er soortgenoten in de buurt zijn waarmee je samen kunt optrekken.

Binnenkort wordt de Backpackr app gelanceerd, ‘the first mobile app dedicated to backpackers travelling the world’.  Zodra je bent aangemeld, kies je de drie belangrijkste redenen waarom je reist. Ben je ergens aanbeland, dan kun je via je smartphone zien welke rugzakreizigers vlak in de buurt zijn en er hetzelfde over denken.

Een boodschapje sturen is dan zo gedaan. Het gaat uitdrukkelijk niet om daten, zeggen de makers, maar om samen dingen te ondernemen. Voor alleenreizende vrouwen is er de optie dat je alleen andere reizende vrouwen toestemming kunt geven om je te benaderen, als ze niet willen dat allerlei mannen contact met ze zoeken. Geinig is ook dat je stempels kunt verzamelen van alle landen die je hebt bezocht.

Als je je aanmeldt via www.backpackr.org blijf je op de hoogte van de lanceringsdatum.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Eric
Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!