Een gezichtsmasker tegen een jetlag

Neuroon gezichtsmaskerAmsterdam, 10 oktober 2014 – Je kent ze wel, die passagiers in het vliegtuig, de trein of de bus die proberen te slapen met een gezichtsmasker op. Er is nu ook een hightech variant die je kan helpen om een jetlag te bestrijden: de NeuroOn.

Dit gezichtsmasker laat je kortgezegd beter slapen in een kortere tijd. Zodra mensen de NeuroOn op hun gezicht hebben tijdens hun slaap, worden de oogbewegingen en hersenactiviteit geregistreerd, wordt bijgehouden hoeveel slaap iemand heeft en hoe vaak iemand wakker wordt tijdens zijn slaap.

Het gezichtsmasker slaat alle gegevens via Bluetooth automatisch op via een app voor de iPhone of de Android. De NeuroOn kan mensen vervolgens wakker maken op een moment dat ze in een lichte slaap verkeren, zodat ze fitter kunnen opstaan.

De makers beweren dat het kan helpen tegen een jetlag. Reizigers die een groot tijdsverschil proberen te overwinnen, staan vaak op in hun diepste slaap, waardoor ze de rest van de dag suf en wankel zijn. Met de NeuroOn op je gezicht wordt het ‘meest ideale wekmoment’ gekozen, rond het moment dat je moet opstaan.

Het is een Poolse travel gadget die waarschijnlijk vanaf januari 2015 te koop is.

ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!