Islamabad heeft ‘s werelds slechtste luchthaven

Luchthaven van IslamabadAmsterdam, 21 oktober 2014 – Voor de meest verschrikkelijke vliegveldervaring moet je naar Islamabad, de hoofdstad van Pakistan. Benazir Bhutto International Airport is dit jaar door reizigers uitgeroepen tot het slechtste vliegveld ter wereld, blijkt uit een enquête van de website Guide to Sleeping in Airports.

De Pakistaanse luchthaven wordt omschreven als ,,een gevangenis met agressief veiligheidspersoneel en een plek waar vuil overheerst”. Op de tweede plaats eindigde Jeddah King Abdulzaziz International Airport in Saoedi-Arabië. Het vliegveld weet zich te onderscheiden door ,,ellenlange rijen en onbeschofte medewerkers van de immigratiedienst”. Op plek drie staat de internationale luchthaven van de Nepalese hoofdstad Kathmandu.

Drie jaar lang voerde het vliegveld van Manila in de Filipijnen de titel van slechtste ter wereld, maar in 2014 bezet Ninoy Aquino International Airport de vierde plaats. Door renovatie van de terminals en minder oponthoud is de situatie op het vliegveld licht verbeterd. Er is echter nog steeds sprake van ,,vreselijke drukte, lange rijen, weinig zitplaatsen, onvriendelijk personeel en stinkende toiletten”, zeggen de meeste reizigers.

Voor het jaarlijkse onderzoek vroeg Sleeping in Airports de mening van reizigers over zaken als comfort, dienstverlening, netheid en faciliteiten als restaurants, wifi en de mogelijkheden om er te overnachten. Hieronder vind je de top 10 van slechtste luchthavens ter wereld.

  • 1. Islamabad Benazir Bhutto International Airport, Pakistan
  • 2. Jeddah King Abdulzaziz International Airport, Saoedi-Arabië
  • 3. Kathmandu Tribhuvan International Airport, Nepal
  • 4. Manila Ninoy Aquino International Airport, Filipijnen
  • 5. Tashkent International Airport, Oezbekistan
  • 6. Paris Beauvais-Tille International Airport, Frankrijk
  • 7. Frankfurt Hahn International Airport, Duitsland
  • 8. Bergamo Orio al Serio International Airport, Italië
  • 9. Berlin Tegel International Airport, Duitsland
  • 10. New York City LaGuardia International Airport, Verenigde Staten
ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!